PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396156}

Lilie wodne

Naissance des pieuvres
2007
6,3 1,7 tys. ocen
6,3 10 1 1718
7,1 11 krytyków
Lilie wodne
powrót do forum filmu Lilie wodne

Świetny....

użytkownik usunięty

Wywarł na mnie ogromne wrażenie, sam koniec jest bardzo ciężki. Brak mi słów, żeby go opisać. Mam nadzieję, że trafi do Polski bo dobrze by było gdyby większa ilość ludzi zobaczyła ten film, bo naprawdę warto.
Sama gra aktorska jest wyśmienita a do tego jeszcze muzyka. 11/10

użytkownik usunięty

I jeszcze dodam ,że raczej trzeba obejrzeć go dwa razy aby go do końca zrozumieć.... :) polecam

ocenił(a) film na 6

bez przesady... film niezly, ale az takiego wrazenia o jakim ty piszesz to nie jest w stanie po prostu na kimkolwiek wywrzec...

ocenił(a) film na 9
Bradddock

"na kimkolwiek"?

i kto tu przesadza.

ocenił(a) film na 6
caterpillar

tak uwazam...

jesli ktos oglada duzo filmow i jest wymagajacym widzem to przyzna mi
racje...

użytkownik usunięty
Bradddock

Ktoś, kto ogląda dużo filmów i jest wymagającym widzem, może lubić takie klimaty. Ba, może je nawet ubóstwiać ;-)

Oglądam dużo filmów, jestem wymagającym widzem, lubię takie filmy, a nawet je ubóstwiam. Jednak to nie zmieni faktu, że nie zachwycam się tym filmem tak, jak większość osób.

ocenił(a) film na 10

ja dopiero za 3 razem zrozumiałam o co chodzi w zakończeniu a przynajmniej stworzyłam swoje własne rozwiązanie tego filmu
film znakomity, aktorki super a muzyka jeszcze lepsza!

ocenił(a) film na 9
siemachowiec

Zgadzam się, że niezwykły. Dałam 9 gwiazdek, ale może i 10 powinnam. Jeszcze pomyślę. Fantastyczny klimat, świetna muzyka, świetne kadry.
Tylko nie bardzo rozumiem o czym piszecie, że dopiero po dwóch czy trzech oglądnięciach coś zrozumiałyście. Możecie napisać o co konkretnie chodzi? Byłabym wdzięczna, bo mam wrażenie, że go rozumiem, ale może czegoś nie zauważam. A w takiej sytuacji bardzo chciałabym zauwazyć. Odpiszcie mi proszę. Oczywiście spoilery będą jak najbardziej ok, bo wszystkie już obejrzałyśmy ten film i przechodzimy do omawiania (tylko dajcie ostrzeżenie, że spoiler, żeby ktoś przez przypadek czegoś przed obejrzeniem nie przeczytał).