PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613510}
6,8 262 tys. ocen
6,8 10 1 261891
5,7 56 krytyków
Listy do M.
powrót do forum filmu Listy do M.

Właśnie obejrzałam fragment filmu i zmieniłam zdanie, nie 2, a 1. Mdłe, sztuczne i "odmóźdżające". A scenariusza to chyba pod względem poprawności językowej nikt nie sprawdzał...

catalinka

dokładnie,badziew.

catalinka

widziałaś cały film czy 15 minut?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Anakin_Skywalker

Nie ty będziesz mi pisał co mam robić.Co do "błyszczenia",to przy takim indolencie jak ty nie jest to trudne.:)

schfyo

a ty nie będziesz mi pisał takich "inteligentnych" komentarzy jak ten 15 minut temu.

Anakin_Skywalker

Hahahahahhahahaha!Idź oglądaj to "dzieło"XD

schfyo

yhym

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Film jest według mnie dobry.Dobrze się oglądało,aż postanowiłem że obejrzę drugi raz.I co z tego że w listopadzie wyemitowali?Teraz nastrój świąteczny zaczyna się od 1 listopada

ocenił(a) film na 10
Anakin_Skywalker

Chyba nie ma sensu dyskutować z osobnikiem o nicku "schyfo", bo po co dyskutować z kimś, kto nie zna poprawnej polszczyzny, a zdania tworzy na poziomie podstawówki. Typowy "polaczek", który nie wie za co krytykuje, ale krytykuje.
Film godny polecenia!

mati113

a mati 113 jedyne, co umie, to każdego nazwać "Typowym polaczkiem". Bogaty zasób słów...gratuluje.

ocenił(a) film na 10
annik_2

Oczywiście, bo jak nazwać osobę, która krytykuje bez argumentów? To typowy, zawistny "polaczek"., który nic w życiu nie osiągnął :)

ocenił(a) film na 10
catalinka

Uwielbiam ludzi, którzy nie potrafią oddzielić filmu od życia realnego.
Przypominam, iż w gatunku napisane jest wyraźnie komedia. Komedie cechuje pogodny nastrój, komizm, najczęściej żywa akcja i szczęśliwe dla bohaterów zakończenie. Więc do cholery jak już piszesz, że jest coś żenujące to może określ konkretnie co... Radziłabym również przed udzieleniem komentarzy obejrzeć film do końca a następnie oceniać. Chociaż czego spodziewać się po Polskiej mentalności "książka po okładce", "ludzi po szacie" itd.

Myszunkaaa

Wyobraź sobie, że film obejrzałam w całości. Daleka jestem od oceniania "książki po okładce". Nie rozumiem twojego oburzenia... czy Ty utożsamiasz się z tym dziełem polskiej kinematografii, napisałaś scenariusz? Ja tylko napisałam własne zdanie o tym filmie. Uważam, że jest on mieszanką różnych pomysłów rodem z amerykańskich komedii romantycznych, za dużo w nim reklam (jak w innych produkcjach TVN i nie tylko), utartych tekstów i słodkich obrazków, które nic do mojego życia nie wnoszą (wyglądają jak billboardy lub wystawy w centrach handlowych). Może i jest kilku dobrych aktorów, ale co z tego, jak kolejny raz widzę ich dokładnie w tej samej roli i czuję się jakbym miała deja vu... Zgadzam się jednak, że ten film może w nastrój świąteczny niektórych wprowadzić:)

ocenił(a) film na 5
Myszunkaaa

Komedia powinna... śmieszyć? Widocznie jej ten film nie rozbawił ani nie poruszył w żaden sposób i stąd taka ocena. Sam przyznam, że dla mnie większość sytuacji było nachalnych i pachnących żenadą. Nic świetnego.

Myszunkaaa

Tak tylko spytam: Karolak Ci się najbardziej podobał w tym filmie czy może w "Kac Wawa"?

civilpl

w firmie w ktorej pracowalem kiedy opowiadali zabawne dowcipy smiali sie prawie wszyscy faceci i kilka kobiet. za to kilku facetow i wiekszosc kobiet uwazala ze nie ma nic do smiechu a wszystkich ktorych to bawilo za niedojrzale zachowanie. nie kazdy ma to samo poczucie humoru. jesli cie to nie bawi ok. a obrazanie innych dlatego ze im sie podobalo cos co tobie sie nie podoba uwazam za zachowanie rasistowskie, egoistyczne i niedojrzale

ocenił(a) film na 7
catalinka

Nie zgodzę sie z tobą,myślę że jest to jeden z lepszych polskich filmów,juz nie wspomne o filmach świątecznych,których w naszym kinie praktycznie nie ma...jest to taki maiszmasz podobny do "Walentynek". Uważam ze jest solidnie zagrany,z milym zakonczeniem,i jesli o mnie chodzi to nastraja mnie bardzo świątecznie:)pozdr

tojaag

ey,mamy listopad....

ocenił(a) film na 9
schfyo

co ma piernik do wiatraka? to raz dwa widzę że jesteś kolejnym hejterem

ocenił(a) film na 10
schfyo

chciałabyś

użytkownik usunięty
schfyo

Krytyka? To chyba wiąże się z argumentami, a tych tutaj, niestety, najwidoczniej brak. Zacznij wyrażać swoje opinie w sposób poważny, to może znajdzie się i ktoś, kto je zechce poważnie potraktować.

na pewno obchodzi mnie twoje zdanie....