PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613510}
6,8 262 tys. ocen
6,8 10 1 261891
5,7 56 krytyków
Listy do M.
powrót do forum filmu Listy do M.

Plakat

ocenił(a) film na 5

Czy tylko ja zauważyłem, że plakat jest przepięknie zerżnięty z "Love Actually"?

Ohtar19

Mialam to samo napisać;/

ocenił(a) film na 7
cocoatea

własnie tez to zauważyłem '
;)

Ohtar19

Polska - kraj który zasłyną w Europie i na świecie dzięki Polskiej Szkole Plakatu. Ich artystyczne wykonanie zachwycało koneserów jak i zwykłych przechodniów w naszym kraju jak i zagranicą. Wszystko to jeszcze niedawno istniało. Gdzie to się podziało ludzie powiedzcie mi ? Wszystko to na nic cała ta świetność i chwała bo oto usiadł jakiś chrzestny szefa dystrybucji albo inny matoł i zerżną plakat z amerykańskiego gniota. Zero inwencji zero polotu , zwykłe gówno z którego wystają wszystkim nam znane mordki polskich aktorów. Smutno mi :)

ocenił(a) film na 7
PAWELPOST

Widać że oglądałeś "To właśnie miłość".. Film jest angielski a nie amerykański i do tego jest świetną i śmieszna komedią romantyczną. Zresztą jedną z dwóch komedii romantycznych lubianych przeze mnie.

Ohtar19

nie tylko plakat, fabuła również

Ohtar19

Polski remake.

ocenił(a) film na 5
kacperpiotrkow2

to pewna informacja, czy tylko sie domyślasz? I nawet jeśli, to nawet remake nie powinien po prostu kopiować plakatu ;P

Ohtar19

http://film.dziennik.pl/galeria/360058,1,listy-do-m-polskim-to-wlasnie-milosc-ga leria-zdjec.html

Mimo wszystko obejrzę przy okazji. Dobrzy aktorzy (Stuhr i Adamczyk) i bożonarodzeniowy klimat. Poza tym jeszcze chyba nie było polskiego filmu wigilijnego. Zobaczymy :)

ocenił(a) film na 5
kacperpiotrkow2

wiesz, ale tam nie pisze, że to remake oficjalny, tylko że "Fabuła i plakat go reklamujący pozwalają nazywać obraz polskim odpowiednikiem "Love Actually" ". Więc tak sobie tylko porównują. My też porównujemy, tylko troche brutalniej ;D sciągają i koniec.

Ohtar19

Nie jest napisane ;)

Może masz rację. Producenci mogli wybrnąć remakiem, a tak wyszło jak wyszło.

użytkownik usunięty
Ohtar19

Na WP też jest wzmianka o tym filmie:
http://film.wp.pl/idGallery,8961,idPhoto,287475,galeria.html

I tam nie mają skrupułów żeby nazwać rzeczy po imieniu ;).

ocenił(a) film na 7

Wp.pl jak zwykle lekko przesadza. Trudno oceniać film, którego się nie widziało, ale sądzę, iż produkcja takiego projektu filmowego to prosty zabieg finansowy. Fabuła świąteczna, premiera w listopadzie, obsada gwiazdorska i wykonanie na wzór produkcji zachodnich. Sukces murowany, sukces powtórzę, finansowy.

Pamiętajmy, że kino to nie tylko ambicja, twórczość intelektualna i dające do myślenia dzieło, kino to również, a może nawet przede wszystkim rozrywka.

Poczekamy, zobaczymy.

użytkownik usunięty
Joey15

To że się dobrze sprzeda to fakt (komedie romantyczne są lekkie i przyjemne). Ale faktem jest też, tak jak wyżej koledzy stwierdzili, plakat zerżnięty z angielskiego pierwowzoru.
Jak będzie z fabułą - czas pokaże.

ocenił(a) film na 8
kacperpiotrkow2

jest polski film utrzymany w klimacie wigilijnym: http://www.filmweb.pl/Hania ;-)

ocenił(a) film na 10
Ohtar19

faktycznie podobny.

ocenił(a) film na 7
Ohtar19

Tak, zerżnięty, fabuła również... Ponieważ uwielbiam 'To właśnie miłość', chcę się wybrać również na 'Listy do M.' - właśnie ze względu na podobieństwo. Po urywkach serwowanych na TVN-ie można zauważyć, że klimat będzie milusi, cieplusi i... taki Multikinowy (jeśli wiecie, o co mi chodzi ;). O dziwo - właśnie dlatego ten film mnie ciekawi, bo chyba większość z nas potrzebuje czegoś takiego przed Świętami ;) na razie daję szansę producentom, może w końcu Polacy wyprodukują jakąś godną komedię romantyczną.

ocenił(a) film na 8
buszasz

Plakat jest bardzo podobny, dlatego zwróciłam na niego uwagę.
"To właśnie miłość" - ubóstwiam ten film i mam nadzieję, że film "Listy do M." będzie miał przynajmniej podobny klimat i nastrój. Urywki pokazały, że powinien - ale czy tak będzie okaże się, jak film będzie już w kinach.

Ohtar19

Żenada... z tą okładką, pomysłem .. czy Polacy w końcu nie mogą wymyślić czegoś swojego? tylko non-stop zżynać? ile można!! jest mi wstyd że nie potrafimy nic swojego zrobić... x factor, you can dance, top model .. teraz ten nowy film na wzór kac vegas i do tego te listy do m!!! brak mi słów

ocenił(a) film na 7
Ohtar19

Cały film jest żywcem zerżnięty od Love Actually.

ocenił(a) film na 7
urinmyveins

To samo skojarzenie. Spodziewam się czegoś kiepskiego, ale skoro już zerżnęli od najpiękniejszego filmu o Świętach mam nadzieję, że nie przyprawią tego masą przekleństw i zboczonym humorem jak to bywa w polskim kinie...

ocenił(a) film na 4
Ohtar19

Właśnie miałam napisac to samo:)

ocenił(a) film na 8
ibizkazinterQ

Dla mnie to praktycznie niczym sie te dwa filmy nie roznia ...
jedynie obsada .

ocenił(a) film na 8
Ohtar19

no pewnie! nawet zwiastuny w TV oznajmiają "TO WŁAŚNIE MIŁOŚĆ" czyli polski tytuł Love Actually. Kurcze jak już nic w polskim kinie nie wychodzi to najwygodniej wziąć topowy, kochany przez świat film i z niego zerżnąć fabułe. Kurcze aż się boję! bo Love Actually to jeden z moich ulubionych filmów