PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613510}
6,8 262 tys. ocen
6,8 10 1 261891
5,7 56 krytyków
Listy do M.
powrót do forum filmu Listy do M.

powinni dostać 20 batów na gołą rzyć! Normalnie krew mnie zalała jak ten tytuł zobaczyłem. Nie mieszać legendy polskiej sceny muzycznej do jakiejś komedyjki romantycznej!

shen_ron

mój boże.. mam nadzieję że żartujesz GOŚCIU bo dla twojej wiedomości piosenka dżemu nosi tytuł LIST DO M w filmie mamy w tytule LISTY so m.. poza tym piosenka dżemu mówi i listach do matki a w tym tytule chodzi o listy do MIKOŁAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam pojęcia skąd ci wpadło do łba żeby te tytuły w jakikolwiek sposób połączyć bądź razem kojarzyć.. LUDZIE ZMĄDRZEJCIE

ocenił(a) film na 7
kasia4281

tak, wyobraź sobie że wiem i zauważyłem różnicę tej jednej literki. co nie zmienia faktu, że tytuł właśnie ma budzić swojskie skojarzenia, że gdzieś to słyszałem, znam to. może Ty tego tak nie interpretujesz, ja tak.

shen_ron

ok, skoro taka jest Twoja interpretacja to niech Ci bedzie..

shen_ron

zaraz następny się oburzy w imieniu Mickiewicza, bo mu też będzie przypominało! Albo najlepiej od razu podać do sądu o obrazę uczuć ...wszelakich.

anku_fw

No właśnie chciałam pisać o Mickiewiczu, ale oburzać się nie mam zamiaru. Tak czy owak tytuł według mnie bardzo przyjemny.

shen_ron

Popieram.

shen_ron

Nie przesadzaj, Dżem nie ma monopolu na używanie słowa "list" i "m" .

Ines82

i 'do'.

sanczopansa

i "do" :)

shen_ron

Nie spierajcie się o taką głupotę. :) Ale rzeczywiście, 'Listy do M.' tak myślę, są użyte tutaj w kontekście Mikołaja.

shen_ron

z dżemu taka legenda polskiej sceny muzycznej jak z listów do m. arcydzieło kinematografii

shen_ron

Ciekawe ile batów powinien dostać zespół Dżem za bezczelną kradzież tytułu wierszu Mickiewicza :P