PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 184 tys. ocen
7,6 10 1 184303
7,1 74 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Czemu w tej części Logan ma znów metalowe szpony? W poprzedniej częsci trylogi samuraj mu je ucina. Ktoś wyjaśni?

maciekwag

Logan zmienił rzeczywistość przenosząc się w czasie w Days of future past, jeśli dobrze kojarzę The Wolverine'a nigdy nie było w tej rzeczywistości w której rozgrywa się Logan.

ocenił(a) film na 9
juchacz17

No tak, zmienił wszystko cofając się w czasie i tamta akcja nie miała miejsca. Ale w Days of future past gdy leży w hipnozie także ma metalowe szpony, w nie powinien mieć bo przeszłości jeszcze nie zmienił a poprzednio mu je ucięło.

maciekwag

Hmmm, sam nie wiem

ocenił(a) film na 9
maciekwag

Gdzieś słyszałem, że Magneto mu je zrobił.

ocenił(a) film na 9
mistrz_sheldon

Tak było chyba w komiksie z tego co pamiętam

ocenił(a) film na 9
mistrz_sheldon

Tylko to byłoby dla mnie logicznym wytłumaczeniem.

ocenił(a) film na 10
maciekwag

W "X-Men: Apocalypse" jest ponownie więziony i robione są na nim eksperymenty, tam też poznaje go młoda Jane. Tam jemu najpewniej odnowili szpony na takie jakie miał w pierwszym "X-Men'ie".

Bon_Jovi

A kto mi wyjaśni, jak to jest możliwe ze koleś który żyje od ok 200 lat nagle w ciagu 20 lat zaczyna sie starzeć a jego moce zmalały. O co tu chodzi?

Podczas filmu mowiono coś ze Logan umiera z powodu jakieś choroby. To o to chodziło?

ocenił(a) film na 8
spencer42

Myślę, że zatruwało go samo adamantium.

ocenił(a) film na 9
Marek19_filmweb

Jest to easter egg odnośnie komiksu Death of Wolverine w kórym typek wynalazł wirus, który wyłącza leczenie Wolviemu. Sam Logan w końcówce filmu wspomina, że ojciec Zandera zaraził go tym wirusem.

SladeDeathstrokeWilson

Aa to teraz rozumiem :) Byłem właśnie ciekaw o co tu chodzi. Dzięki za info SladeDeathstrokeWilson. Tak masz racje Marek 19_filmweb, był taki tekst w czasie filmu ze to właśnie adamantium go zatruwa.

ocenił(a) film na 9
maciekwag

https://www.youtube.com/watch?v=0ZkfyBAtUk4

To scena po napisach z Wolverine. Magneto mu je dorobił i dlatego miał je tutaj i w Days of future past.

mareczekp2

Ale w tej scenie nie ma nic o dorobieniu szponów :v

użytkownik usunięty
necrontyr89

Nom. Jedynie co to Xavier i Magneto proszą go o pomoc.

ocenił(a) film na 9
necrontyr89

To jedyna logiczna odpowiedź na to pytanie. Niby kto inny mógł je dorobić?