PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 185 tys. ocen
7,6 10 1 185079
7,2 80 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Siema!
Chce wybrać się na Logana ale nigdy nie zainteresowało mnie to uniwersum widziałem tylko jakiś marny fragment, którejś części...
Co możecie mi powiedzieć o poprzednich częściach i postaciach w nich aby fajniej się oglądało?
Nie zamierzam wracać do nich, więc możecie walić spoilerami z poprzednich części.

Dzięki!

ocenił(a) film na 9
Inglorious Movies Maniac

Żeby oglądać logana trzeba poznać bliżej samego tytułowego Logana i Xaviera. Wolverine został w latach 80-ych poddany eksperymentom wojskowym wszczepiając mu adamantium, po walkach z gośćmi z tego eksperymentu stracił pamięć i zaczął żyć jako rozbójnik/pijak/podróżnik nie znając własnej tożsamości. Tutaj właśnie wkracza xavier, który przygarnął logana do swojej szkoły mutantów, gdzie nauczył go w jakimś stopniu człowieczeństwa i pomógł odzyskać wspomnienia, zostając przyjaciółmi. Logan urodził się w XIX wieku i zdolności regeneracji zapewniające mu długowieczność w tej części znacząco słabną jak i Xavier najpotężniejszy telepata na ziemi choruje ze starości. Bez obejrzenia nie do końca zrozumiesz więzi łączącej tej dwójki bo to trzeba zobaczyć samemu a jest ona bardzo ważna w tym filmie

ocenił(a) film na 10
lucascfc

No i to jest wszystko, co wystarczy wiedzieć na dobrą sprawę :)
Moim zdaniem nawet osoba, która nie wgłębiała się w xmenów nigdy za bardzo, z przyjemnością obejrzy ten film.

ocenił(a) film na 9
Inglorious Movies Maniac

Idź poczytaj komiksy lepiej albo obejrzyj animowany film z lat 90tych