Wie ktoś może, czy to jest oparte o historię z Old Man Logan, czy tylko pomysł starego Wolverina z tego zerżnęli?
Film jest inspirowany tym komiksem:
-W komiksie Logan pod wpływem sztuczki Mysterio pozabijał X-menów. Tutaj również zostali Oni pozabijani ale nie wiadmo w jaki sposób i czy Rosomak jest w jakimś stopniu odpowiedzialny, czy tylko tak się czuje ale na pewno jest ten motyw.
-Jestem prawie pewny, że zastosowali pomysł z nieużywaniem przez Logana szponów i po raz pierwszy po długim czasie pójdą w ruch gdy zostanie zagrożone życie dziewczynki.
-Schorowany Charles Xavier zamiast ślepego Burtona- Scena ze szpadlem na końcu trailera sugeruje, że Profesor podzieli los łucznika z kart komiksu.
-Umiejscowienie akcji filmu.
Na razie to chyba tylko tyle udało mi się wyłapać. Tak na prawdę to jest na prawdę sporo biorąc pod uwagę, że nawet gdyby chcieli to przez prawa autorskie nie byli by w stanie nakręcić wiernej ekranizacji. Jestem niesamowicie podekscytowany tym trailerem i już nie mogę się doczekać.
P.S. Widać w trailerze klimat z gry Metal Gear Solid i The Last of Us.
"-Jestem prawie pewny, że zastosowali pomysł z nieużywaniem przez Logana szponów i po raz pierwszy po długim czasie pójdą w ruch gdy zostanie zagrożone życie dziewczynki."
Raczej nie. W trailerze kilka razy ich używa. Chyba z 5. A to tylko trailer. W filmie może być znacznie więcej. Gdyby był taki zamysł to by ukrywali i w trailerze nie byłoby wcale, ewentualnie raz.