PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 186 tys. ocen
7,6 10 1 186429
7,3 63 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Witam nie lubię filmów o superbohaterach(tylko Deadpool mi sie spodobał, ale to zobaczyłem wcześniej zwiastun poczytałem i wiedziałem że to może być wyjątek od reguły i się nie zawiodłem). Chciałem pójść na Capitana Fantastic którego to premiera niby była w piątek ale nigdzie tego nie grają. Bardzo mi się chce iśc do kina ale nic nie jest w moim stylu, i koniec końców uznałem że może...jednak Logan, co myślicie ma szansę choćby w małym stopniu podejść komuś kto nie przepada za Marvelami i DC ?

Zajcevv

Captain Fantastic wbrew mylącego tytułu nie jest filmem o superbohaterze, bardzo dobry komedio-dramat.
"Logan" jest powiewiem świeżości, akcji w porównaniu z bardziej 'obyczajowymi' scenami jest bardzo niewiele. Polecam

mikimiko2000

Wiem że Capitan Fantastic nie jest superbohaterski dlatego chciałem na niego pójść, jak napisałem wyżej nie lubię filmów o super bohaterach. Jednak z tego co trochę poczytałem i zobaczyłem jeden krótki zwiastun nie musi to być taki typowy film gdzie 70 % to akcja która najzwyczajniej nudzi. Zalezy mi najbardziej na opiniach ludzi którzy też nie lubią tych herosów jednak były w kinie na tym z różnych względów.

ocenił(a) film na 9
Zajcevv

dlaczego nie lubisz filmów o superbohaterach?

Himiteshu

Przede wszystkim są potwornie nudne, na ogół źle napisane, patetyczne, odrzuca mnie też ta cała "superbohaterskość" i przeładowanie akcją, no i ostatecznie wydaje mi się to infantylne i dziecinne.

ocenił(a) film na 8
Zajcevv

O jak ja Cię w tym momencie rozumiem :)

ocenił(a) film na 9
Zajcevv

No dla mnie nie są nudne, tak samo jak komiksy z nimi. Są zgrabnie napisane i z sensem, w końcu to herosi, no wiesz walczą itd to musi być akcja. No mi się takie nie wydaje, tym bardziej że to filmy przede wszystkim dla fanów komiksów, a nie dzieci

Himiteshu

Dla mnie oni wszyscy są tacy samy, akceptuje ich tylko w formie komediowej jak Deadpool, Defendor czy Kick Ass.

ocenił(a) film na 9
Zajcevv

co to jest Defendor?

Himiteshu

Taka troche parodia superbohaterów, po prostu superhero na wesoło. Nie jest tak idealny jak ci z komiksu, właściwie to pierdoła która chce być superbohaterem, polecam.

ocenił(a) film na 10
Zajcevv

Nie oglądam Avengersów czy innych filmów o superbohaterach, także jako osoba, która jedynie zetknęła się z uniwersum Marvela poprzez liczne komiksy, czytane lata temu, mogę powiedzieć, że Logan to doskonałe kino dla kogoś, kogo nie obchodzą faceci w obcisłych kostiumach ratujący świat.
Przyznam też, że Doctor Strange też mi się podobał, ale najnowszy film o Loganie przebija go w każdym aspekcie, mogę nawet powiedzieć, że jestem nim zachwycony! Koniecznie idź, nie powinieneś się zawieść.

mordimmer

Ok dzięki za odpowiedź, i ogólnie wszystkim za odpowiedzi, jednak podziękuje za ten film może kiedyś jak już opadnie kurz zerknę. Oficjalnie zamykam temat,(jakby się dało skasowałbym go wręcz) Dzięki.