PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 184 tys. ocen
7,6 10 1 184303
7,1 74 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Po Xman Apokalipsie?
Po Ostatnim Bastionie?
Po Przeszlosci, ktora nadejdzie?
W kazdym z tych filmow jakby zupelnie nowa linia czasu sie otworzyla przeciez.
Nie pamietam juz gdzie, ale Logan juz raz "wrocil z martwych", bo gojenie zajelo mu wiecej czasu. Albo mi sie uroilo.
Skad nagle ten James Hawlett, przeciez nigdy sobie nie przypomnial Logan kim jest tak naprawde. Albo przegapilam jakis odcinek.

Poza tym film dobry jesli rozpatrywac go w kategorii dramatu psychologicznego, ale jako kontynuacja filmow akcji - bardzo slaby.

SaraRajker

Dość oczywiste że akcja filmu dzieje się najpóźniej ze wszystkich.
Widać to po wieku bohaterów i nawet podano że akcja rozgrywa się w 2029 roku.
Nawet wojna z Sentinelami w przyszłości pokazana w DOFP była wcześniej bo chyba w 2023.
Mamy tu spory przeskok czasowy np. apokalipsa rozgrywała się 40-50 lat wcześniej.
Oryginalna trylogia rozgrywała się w pierwszej dekadzie XXI wieku, pytanie tylko czy wciąż jest aktualna biorąc pod uwagę że w DOFP linia czasowa została zmieniona - oryginalnie 6 lat przed akcją filmu Logan Sentinele podbiły by świat.
O ile ustalenie daty i kolejności zdarzeń to nie problem to bardziej pomieszali tu ze zmianą przyszłości w DOFP - nie wiadomo czy wydarzenia z oryginalnej trylogii i poprzednich części Wolverina miały miejsce bo w nich było nawiązanie do śmierci Jane z ręki Logana.
Ciekawi mnie też co działo się po wydarzeniach z Wolverina (2013), co się stało z innymi x-menami, etc.

ocenił(a) film na 3
Grajcz

No wlasnie mi tez o to chodzi.
Co wydarzylo sie, co zostalo skasowane?
I najwazniejsze - jak do tego doszlo, ze po "przyszlosci, ktora nadejdzie" wszystko bylo wrecz idylliczne, a potem skonczyli jak skonczyli?