Jackman powiedział podobno że dostał sporo swobody w tworzeniu ostatniego filmu o mutancie z pazurami ukrytymi w dłoniach. Jeśli to prawda to udało mu się stworzyć kino które daje spora dawkę akcji ale też daje do myślenia. Wzrusza. Genialna rola Stewarta. Na plus młoda dziewczyna wcielając a się w rolę "córki" Logana. To będzie dla mnie jeden z lepszych filmów tego roku.
Przecież ten film to nie była ekranizacja tych komiksów tylko z nich zaczerpnięto parę i to dosłownie parę elementów a resztę wymyślili po swojemu.
To, że zaczerpnięto, że Logan będzie "starszy" nie znaczy, że mieli na celu przekładanie 1 do 1 ,,Old Man Logan".
Więc to nie jest tak, że 90% z komiksów wyrzucili i wsadzili swoje pomysły tylko robiąc swoje dodali te 10% z ,,Old Man Logan" oraz ,,Death of Wolverine" i to jeszcze czasem w nieco zmieniony sposób. Czyli np. to Charles a nie Logan zabija X-menów jak w komiksie.
nie srał tylko sikał jak już coś ;) co ma oddzielny film o Laurze do filmu "Logan"? jak mi się wydaję ten film jak sam tytuł wskazuje jest o Loganie, będą chcieli to stworzą osobny film o niej, jak dla mnie bardzo dobrze streścili jej genezę ;)
Nie jestem fanem komiksów więc nie wiem co było w tej części a co w tamtej. Film mi się podobał bo nie był typowa nawalanka. Znalazły się tam sceny jak ta z końmi. Xavier ma kontrolę nad sobą jak za dawnych lat i potrafi "musnac" konie swoim umysłem. Świetna scena.