PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

Słabiutko niestety. Widać, że troche już brakło pomysłów, więc pan Tom obrał drogę "dużo krwi i g*wna, a się sprzeda". I pewnie mu się to uda. Jednak mi, jako osobie którą pierwsza część "zaintrygowała" ciekawym pomysłem (i trochę słabszą realizacją, zwłaszcza pod koniec), tyle nie wystarcza. Cały film sprowadza się do ubijania ludzi, jednego po drugim, a później złączenia ich w stonogę i wymyślnych zabaw z nią. Jednak ze świecą szukać tu choćby cienia czegoś sensownego, jakiegoś wątku, który nie sprowadzał by się do krwi i bezsensownej miazgi. Część z profesorkiem i mamą - słabo, a oprócz tego mamy tylko to, czego "wszyscy" oczekują. Ja jednak liczyłem na więcej i jestem mocno zawiedziony. Teraz pozostaje tylko nadzieja, że w trzeciej części ujrzymy coś lepszego. Natomiast dwójkę można obejrzeć tylko dla postaci Martina, świetnie przedstawionej przez Laurence'a R Harvey'a, który IMO wobec tegorocznego braku kandydatów do Oscara (naj. aktor pierwszoplanowy), mógłby dostać nominację. :P

użytkownik usunięty
LeboLebo88

Zgadzam się, film to niestety podręcznikowy przykład przerostu formy nad treścią i również srogo się zawiodłem. A jedynka bardzo mi się podobała, żeby nie było.

Trzeba czegoś więcej niż tylko dokładanie kolejnych osób.

ocenił(a) film na 2

totalne dno. Zepsuty dobry smak po jedynce. Brak rozwinięcia fabuły zero pomysłów na fabułę niestety 1/10

ocenił(a) film na 4
Movie_Crash_Man

Do tego niektóre efekty, a zwłaszcza rozcinanie nogi (kolana), wyglądały słabo. Jak już się zdecydowali na takie przedstawienie filmu, to powinni pojechać po całości, bo niektóre sceny był tak poucinane i ocenzurowane, że nie wiem po co się w filmie znalazły.

ocenił(a) film na 4
Movie_Crash_Man

O jakiego typu fabule mowisz w takim rodzaju kinie? Ten film ma za zadanie szokowac i to jest glowny cel filmu...Przeciez w jedynce fabula tez byla szczatkowa. Niektorzy mam wrazenie ze niewiadomo czego oczekiwali po czesci 2. Oczywiscie 2 (4/10) gorsza od jedynki (6/10) ale mozna bylo sie spodziewac po opisie filmu czego nalezy oczekiwac. Nie miec wygorowanych aspiracji na zobaczenie "wyskakujacych z odbytow szympansow" tylko podejsc do tego z dystansem i przymruzeniem oka. Chcesz zobaczyc cos naprawde szokujacego? To sobie obejrzyj "Srpski film". "Ludzka stonoga" to podłóg tego film dla dzieci.

ocenił(a) film na 4
arielos

Ja oczekiwałem godnego następcy pierwszej części, co oznaczałoby, że jest co najmniej równie dobry, niestety kinematografia przyzwyczaiła nas już do tego, że zdarza się tak bardzo rzadko. A oglądając ten film miałem wrażenie, jakbym patrzył na coś zupełnie innego, na bardzo słaby horror klasy Ż, a nie na sensowną kontynuację ciekawego pomysłu z pierwszej części. Zawód pozostaje mimo wszystko.

ocenił(a) film na 2
LeboLebo88

six wykopał sobie dołek bo zamiast pociągnąć motyw z jedynki to on zrobił fikcję w fikcji i już nie może za bardzo kontynuować losów z jedynki. bez sensu

ocenił(a) film na 7
LeboLebo88

u mnie 10/10 lepszy od 1! czekamy na HC3 który ma wyjść w 2013r!

2008einstein2009

W trzeciej części połączą ludzi tak, że powstanie konstrukcja nowego stadionu narodowego...

vikivi

mogę się gdzięś zgłosić jako jeden z "klocków" ?

Reynald

"Klocki" to ty będziesz połykał. Chcesz być za facetem czy za babką?

vikivi

no wolałbym za babką i jeżeli dałoby się zrobić to chciałbym też jakąś z przodu

ocenił(a) film na 5
vikivi

Coś Ty. W trzeciej części na pewno będą jedli odbytami, a srali ustami.

ocenił(a) film na 4
almette92

Skoro jak można przypuszczać nie miał pomysłu na drugą część i dał takie byle co, to jeszcze gorzej będzie z trzecią. Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy nie powinien tego zrealizować ktoś inny, bo Six miał fajny pomysł, ale jako reżyser i scenarzysta już mu tak dobrze nie wychodzi. Niestety raczej nie ma na to szans.