PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

Poczytałam kilka opinii, obejrzałam film do końca - z trudem. Motyw urodzonego w samochodzie i przydeptanego przez matkę dziecka zrypał mi coś w głowie. Jedynkę też widziałam, ale wydaje mi się ona teraz lekkim dreszczowcem. Pomijając to jak chorą trzeba mieć psychikę żeby coś takiego wymyślić i przenieść na ekrany kin, zaczęłam się zastanawiać, czy reżyser nie podsunął drugą częścią refleksji, że tego typu filmy mogą trafić na odbiorcę pokroju głównego bohatera - niezrównoważonego psychicznie indywiduum. Nie będę patrzyć na stronę techniczną i grę aktorską. Ten film nie powinien był powstać.

butterflysuicide

Oj tam oj tam...

butterflysuicide

Jestem podobnego zdania. Na świecie nie brakuje psycholi, których w każdej chwili może zainspirować jeden z takich filmów. Ciekawe co powiedziałby producent gdyby usłyszał w telewizji o czubku który naprawdę zrobił ludzką stonogę. Niestety takich produkcji będzie coraz więcej. Piszesz, że "Ludzka stonoga" nie powinna powstać, a oglądając film "napędzasz" rozwój tego typu kina. Jest popyt, jest podaż...

nick2008

Tak się zastanawiałem żeby Tuskowi, Komorowi i tej całej klice z naszego Rządu w ramach kary nie zrobić takiej ludzkiej stonogi. Dodałbym do tego Michnika i Waltera.

Atoirtap

Tusk oczywiście w środku...

nick2008

nie może być inaczej