PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

obejrzałem ten film 2 razy prawdopodobnie na różnych stronach i wychwyciłem 2 różnice, za pierwszym razem widziałem scenę, w której kobieta rodząca dziecko wgniata je w pedał gazu, za drugim razem chcąc pokazać komuś tą scenę nie było jej, natomiast miej więcej w tym samym fragmencie filmu ku mojemu zaskoczeniu widzę grubaska biorącego od tyłu dziewczynę na końcu stonogi.

ocenił(a) film na 2
David_t1000

hahah to nieźle. ja widziałem tylko tą z dzieckiem

David_t1000

http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Human_Centipede_2_%28Full_Sequence%29 -> czytaj "Kontrowersje". :)

David_t1000

Jest więcej różnic. Wersja zawierająca scenę gwałcenia stonogi, nie tylko nie zawiera sceny zamordowania dziecka przez matkę w samochodzie, ale nie ma także:
-pełnej sceny z wybijaniem zębów Alana
-pełnej sceny ze zszywaniem ust z odbytami (więcej zbliżeń)
-pełnej sceny ze srającą stonogą (znowu więcej zbliżeń)
-pełnej sceny z rozerwaniem się stonogi na pół (zbliżenie na moment, gdy Dick odrywa się od tyłka Iana).

Istnieje co najmniej 5 różnych wersji filmu:
-zawierająca krótszą wersję sceny z gwałceniem stonogi, ale niezawierająca nieocenzurowanych scen, które wyżej wymieniłem oraz sceny zamordowania dziecka - brytyjska
-zawierająca te sceny, ale niezawierająca sceny gwałtu - amerykańska
-wersja pełna (nieocenzurowane sceny: wybijania zębów, zszywania odbytów z ustami, srającej stonogi, rozerwania stonogi na pół+scena, jak Martin nakłada papier ścierny na penisa i jak masturbuje się raniąc penisa do krwi+scena kopnięcia i zmiażdżenia dziecka nogą przez matkę w samochodzie+scena gwałtu na nastolatce ostatniej w stonodze, w przeciwieństwie do wersji brytyjskiej, dłuższa i wraz z przedstawionym nakładaniem przez Martina druta kolczastego na penisa, co chyba uchodzi za scenę najbardziej kontrowersyjną z tych wycinanych)
-wersja australijska z wyciętymi 30 sekundami (nie wiem co wycięli)
-wersja w kolorze (w Internecie niestety chyba wciąż niemożliwa do ściągnięcia)
Ponadto wersje brytyjska i amerykańska różnią się nieco sceną masturbacji papierem ściernym.
Jest też taka wycięta scena: https://www.youtube.com/watch?v=1K0GtT9GaWQ