Niska ocena bierze się z tego ze dla większości jest za bardzo chory i porypany ale moim zdaniem ten film jest naprawde dobrze nakręcony i ma świetny klimat. Początkowo wydawało mi się że pomysł z czarno białym filmem niczego dobrego nie przyniesie jednak z biegiem czasu przyjęta technika stworzyła klimat jakiejś niesamowitej psychozy.
Świetna rola głownego aktora - możliwe że gośc jest naprawde uposledzony ale trzeba mu oddać że w swoją rolę wcielił się fenomenalnie. Bardzo fajnie zagrała też matka i w ogóle relacja między nią a synem o jest coś niesamowitego w tym filmie.
Pierwsza część stonogi była taka sobie. Taki lekko rypnięty film klasy B albo C jednak druga częśc w swojej brzydocie otarła się o jakiś chory rodzaj sztuki (moim zdaniem).
NA koniec zaznaczam że nie cierpie filmów typu piła, hostel czy tym podobne ale Ludzkiej Stonodze 2 z przekonaniem daje 8.
Film wg. mnie był niesamowity :D Dałam mu 10. Zgadzam się, że jest porypany na maxa, obrzydliwy, odrażający i sadystyczny, ale chwała dla twórcy za to właśnie. Nie żebym lubiła oglądać ludzi połączonych zszywkami, srających sobie nawzajem do ust, ale ten film przywrócił mi wiarę w horrory. Od wielu lat nie czułam choćby cienia grozy oglądając horrory, wszystkie były nudne i nieciekawe, bo niby co miałoby wzbudzać w dorosłej osobie strach?? Podczas oglądania tego filmu, pierwszy raz od 15 lat kuliłam się cała napięta, drżąc i przytulając poduszkę :DD, a po projekcji rzygać mi się chciało. I tak powinno być. Ludzie nie powinni dawać niskich ocen za to, że się bali i zbierało im się na wymioty, bo to są właśnie oznaki, że obejrzało się niezły horror gore :)
a mi się rzygać teraz chce nawet 20 min po filmie. Jak juz z jedynki mogłam się pośmiać to tu było to odrażająco obrzydliwe.. scena z dzieckiem?? to była serio przesada.. nie ważne jaka gra aktorka, ile ludzi pracowało nad tym filmem, co twórcy chcieli przekazać..
a co do horrorów.. jest mnóstwo filmów które trzymają a napięciu, czasami serio trzeba coś przyłożyć na oczy, żeby nie patrzeć, są z klasą, a o ich obejrzeniu mamy mętlik w głowie, boimi się iść w ciemność do łazienki czy co kolwiek.. światowe kino serio schodzi na dno i to dzięki takim produkcjom jak ta... wstyd mi ze zobaczylam ten film.... FUJJ
Zamiarzam sie obejrzeć ten film. Po przeczytanych tutaj opiniach które sa mieszane sam film dopiero osądze po seansie.
U mnie podobnie. Jedynka dostała ode mnie 4 za to, że mnie rozbawiła w kilku momentach. Dwójka tylko lekko szokuje. Żołądek mam twardy i daleko mi było do wymiotów, ale po obejrzeniu mam tylko jedno przemyślenie - po co? Po co ktoś to nakręcił i przede wszystkim po jaki ch** ja to obejrzałem?
Zgadzam się z autorem tematu, że film jest w pewien sposób chory i dlatego wzbudza wiele negatywnych emocji. Gra głównego bohatera - Marina coś nieziemskiego!!!
Film strasznie kretyński i dziurawy. Typ tłucze se ludzi na parkingu wcale się przy tym nie spiesząc i nie kryjąc, a dziwnym trafem nie ma przypału. Do tego ci durni ludzie leżą w tym magazynie i w ogóle nie próbują się uwolnić, przy odrobinie pomyślunku i współpracy oswobodziliby się. Lubię popieprzone filmy, ale ten possał gałę tak mocno, że nie dałem rady dotrwać do końca. Jedynka dużo lepsza.
W tym filmie nie ma nic , ani fry ani realizmu! Absurd za absurdem , zupelnie jak w czesci 1! Ale byl dosyc krotko za to ode mnie mocne1!
A dla mnie "Hostel" byl swietny. Ale "Ludzka stonoga 2" naprawde dala rade. Klimat czarno bialego filmu idealnie sie tu wpasuje. Glowny bohater zagral idealnie. Oczywiscie jest duzo absurdow, ale w porownaniu z innymi gniotami horrorami, to ten film mocno sie wybija i przeraza. Daje 7+
nie wiem czy zauwazyliscie ale jest jeden jedyny moment w filmie gdy poza czarnobialym obrazem na sekunde pojawia sie kolor brazowy gdy ostatni czlon stonogi strzela sraka
Z tą częścią miałam taki sam problem jak z pierwszą. Podobał mi się klimat i gra aktorska, ale niestety zbyt duża ilość kretynizmów zaniża moją ocenę. Uderzenie łomem w głowę tylko ogłusza, ludzie pozostawieni bez nadzoru na całą noc, nie próbują się uwolnić itp. Gdyby nie te niedoróby, które bardzo łatwo można było wyeliminować, zgodziłabym się z osobami oceniającymi film wyżej.
Odemnie dostał 3 tylko za dobrą gre aktorską głownego bohatera uważam że pierwsza cześć była owiele lepsza ta cześć była ostro bozbawiona logiki po pierwsze kto by przyjł do pracy na ochronie człowieka chorego po drugie pomimo kamer nikt nie zauwazyl ze on porywa ludzi i po trzecie co wbilo gwóźdź do trumny tego filmu czemu ci ludzi leżeli cały czas w jednym miejscu byli tylko taśmą sklejeni a nie wielkim łańcuchem nawet sama sprawdzałam czy da sie wstać mając sklejone nogi i ręce wiec nie mogłam zniść tego że oni nie próbowali uciekać