PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

znacie jakieś filmy o podobnej tematyce?????//

daniel149

Masz na myśli tzw. "Shockery" (albo "kino eksploatacji") czy filmy z podobnymi zabiegami medycznymi ? :)
Jeśli chodzi o te pierwsze to znam chyba większość tytułów, natomiast jeśli mówimy o filmach z podobnymi zabiegami to "Ludzka stonoga jest jedyna w swoim rodzaju :)

Zelgadiss

chodzi mi o kino eksploatacji ???

daniel149

Podaje małą listę filmów które uchodzą za kontrowersyjne ze względu na ich brutalność (niektóre z nich są zabronione w kilku krajach )

1. Seria Guinea pig (1 – 6) Moim zdaniem druga część jest najlepsza
2. Lucky sky diamond (tzw. Nieoficjalna 7 część „Guinea pig”)
3. Niku Daruma
4. Man behind the Sun (1 – 4)
5. Joy of torture (1968)
6. Joy of torture 2 (inna nazwa – „Shogun sadism”)
7. Nekromantik 1 i 2
8. Schramm
9. Aftermath (1994)
10. Cannibal Holocaust
11. Cannibal Ferox
12. August underground (trylogia)
13. Snuff 102
14. Srpski film
15. Schizophreniac (dwójka pod tytułem „Necromaniac”)
16. Salo, czyli 120 dni sodomy
17. Grotesque
18. Ichi the killer
19. Visitor Q
20. Izo
21. Japońskie splattery typu „Gothic i lolita psycho”, „Tokio gore Police”, Helldriver”, The machine girl” itp.
22. Tzw. “nazi exploitation”. Dla przykładu – „Love camp 7”, „eksperymentalny obóz ss”, „Ostatnia orgia gestapo”, „KZ9 – Lager di Sterminio” i wiele innych

Istnieją jeszcze inne, o wiele brutalniejsze filmy (z prawdziwymi morderstwami i torturami) ale ich nie znajdziesz na filmwebie :)

Zelgadiss

super dzieki

daniel149

Jeśli będziesz miał mało, możesz jeszcze odwiedzić takie strony jak ogrish tv, rotten com, brutalne oblicze świata, bestgore, charonboat albo theync.com. Nikogo nie zachęcam a strony podaje tylko dla zainteresowanych.

ocenił(a) film na 3
Zelgadiss

Ja mam tylko takie pytanie czy Ty to wszystko widziałeś ? no do listy można jeszcze dorzucić pig http://www.filmweb.pl/film/Pig-1998-180378

herrlick

Tak, widziałem te filmy. W sumie to nie jest zbyt dużo filmów tego typu, dlatego powinno się docenić że powstają takie filmy jak "ludzka stonoga 2" :)
Film "Pig" można ściągnąć/obejrzeć na youtube. Do listy mógłbym dopisać jeszcze "Mord w kawałkach" i "Martyrs". Nie wiem czy powinienem polecać te filmy bo jeszcze ich nie widziałem, ale słyszałem dużo opinii, że te obrazy są mocne.
Poczekajmy cierpliwie do 2013 roku, kiedy na ekrany wejdzie ostatnia ale według reżysera najmocniejsza część trylogii, która będzie w stu procentach niepoprawna politycznie :)

ocenił(a) film na 3
Zelgadiss

Z tych filmów co pisałeś to widziałem Guinea Pig(ale nie wiem którą część), Cannibal Holocaust, Salo.
A z poza listy to Ilsa: wilczyca ss, La bestia in calore(Hell Camp), Casa privata per le SS(ss experiment love camp), i split on your corpse ans i piss on your grave.
Nie jest tego dużo, ja mam listę z 800 pozycjami filmów typu: Nazisploitation, Nunsploitation, Sexploitation, Torture/Rape, itp.

herrlick

Nie wiem czy widziałeś tą część, ale najlepsza według mnie była ta, w której mężczyzna w stroju samuraja, ćwiartuje żywcem kobietę, przywiązaną do łóżka. Efekty gore są naprawdę bardzo dobre i jeśli jesteś fanem takich filmów, to ta część powinna Ci się bardzo spodobać.
Trzy pierwsze tytuły należą do gatunku „Nazisploitation”. Ten czwarty (i split on your corpse ans i piss on your grave ) znam ze słyszenia, ale za jakiś czas będzie w mojej kolekcji :)
Chętnie bym zapoznał się z Twoją filmową listą, co bardzo ułatwiło by mi w powiększeniu kolekcji :)
Te tytuły masz wypisane w Wordzie ? Mógłbyś wysłać mi na priv te tytuły ? :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Zelgadiss

Mam te tytuły zapisane w pliku tekstowym txt. W chwili obecnej nie mogę wysyłać jeszcze wiadomości priv. Chętnie bym Ci przesłał tę listę chociaż nie jest ona aktualizowana.

herrlick

ok, ale jeśli będziesz miał możliwość wysłania mi listy na moją filmwebową pocztę to będę wdzięczny.

ocenił(a) film na 4
Zelgadiss

chetnie obejrzalbym jakies prawdziwe morderstwo, ale w necie znajduje tylko te z paskudna jakoscia, widziales jakies porzadne? gdzie szukac?

herrlick

ciężko je znaleść te filmy

daniel149

Ja nie miałem problemów ze zdobyciem i dołączeniem do mojej kolekcji filmowej, tytułów które są na podanej przezemnie liście. Jeśli nie masz pieniędzy na kupno tych filmów na dvd, to powinieneś porozglądać się na chomiczku. Wszystkie tytuły które podałem, właśnie tam się znajdują. Na 100 %

ocenił(a) film na 1
daniel149

chore filmy?
- Martyrs
- Frontier(s)
- Mamusia i tatuś