nie jestem jakims zagorzalym fanem tego typu filmow ale widac ze aby zrobic dobry film (tu w kategorii sadystow) nie potrzeba milionow dolarow i nie wiadomo czego. liczy sie pomysl i gra aktorow a tu ten karzel dobrze zagral. nic nie gadajac stworzyl aure sadystyczno - psychodeliczna. film jest brutalny i chory. duzo lepszy od 1 czesci. ciekawe ile zszyja ludzi w 3 czesci ? ;) moze takie cos ryje beret ale wole takie filmy niz Cannibal Holocaust gdzie mordowano zwierzeta......
Powiem, że jak oglądałem część pierwszą już jakiś czas temu byłem zbulwersowany... A kto nie był? ;-)
Wtedy zareagowałem tak, że film oceniałem w 2 aspektach:
- najbardziej oryginalny dramat/horror 10/10
- najbardziej chory wymysł 1/10
ALE oglądałem wczoraj 2 część i zmieniłem zdanie...
Film ma szokować co nie trudno było spełnić :)
Pierwsza część jako film jest oryginalna - innego takiego to chyba na świecie nie ma? :D
Druga część zyskuje bardzo na KLIMACIE (film czarno-biały) no i ten specyficzny grubszy pan... MISTRZOSTWO jeśli chodzi o dobór "aktora".
Ostatecznie daje 7/10 obu częściom i "trójkę" na pewno zobaczę.
Zastanawiam się nad tym co może mnie jeszcze zszokować w kolejnej części. Chyba tylko Homo sapiens + Animalia.
Mam nadzieję, że będzie oryginalny bo jeszcze dłuższa "stonoga" prawdopodobnie już nie zrobi takiego wrażenia ("ale to już było...").
Niska średnia bierze się z tego, że wszyscy zapomnieli, że to tylko FILM.
niska ocena wziela sie z tego ze film oceniaja ludzie ktorzy patrzac na plakat maja nadzieje na lekki horrorek. film w swojej kategorii zasluguje na uwage. a co do 3 czesci to fajnie by zszyć psa z czlowiekiem ;) obaczymy co bedzie ale mam nadzieje ze glowny bohater bedzie ten sam ;)
Obejrzyj sobie jeszcze "Mamusia i tatuś"
http://www.filmweb.pl/film/Mamusia+i+tatuś-2008-474731
Tam masz porytą rodzinke... w szczególności Tatuś i Mamusia :D
Tamta baba nadawałaby się do 3 części Human Centipede.