PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317539}

Lustra

Mirrors
2008
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72479
5,4 18 krytyków
Lustra
powrót do forum filmu Lustra

Według mnie bardzo dobra produkcja. Film ma wszystko co powinien mieć dobry horror: ciekawą fabułę, bardzo dobre zdjęcia, świetny klimat. Wciąga od początku do końca do tego ma naprawde zaskakujące zakończenie co jest doskonałą kwintesencją tego filmu. Warto podkreślić bardzo dobrą role: Kiefera Sutherlanda. Moim zdaniem zdecydowanie lepszy film od bardzo dobrych Sierocińca I REC. Dlatego z czystym sumieniem daje 10/10. Niczego więcej nie oczekuje po kinie grozy. Ten film naprawde straszy!!! Wieczorem aż balem sie spojżeć w lustro :))) Polecam wszystkim miłośnikom mocnych wrażeń !!!

ocenił(a) film na 7
Pawlito

10/10 dla Mirrors ??nie dałabym mu az tyle.
jesli chodzi o zakonczenie-trzeba przyznac-dobre. denerwowalo mnie tyllko kilka niedopowiedzen i schematycznosc- problemy rodzinne w tle, nawiedzony dzieciak itp.. plus za naprawde mocne sceny np. rozerwanie szczęki. poza tym-nic szczegolnego.milo sie oglada.tyle:)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Pawlito

Również 10/10 raczej nie, ale faktycznie klasuje się w najlepszej trójce horrorów tego roku (jak dla mnie to sierociniec nr1, potem lustra (a w zasadzie odbicia, ale niech tam tłumaczom już będzie) i na 3 REC

A jeżeli chodzi o lustra to film zauroczył :) wszyscy tylko mówią kreacja Sutherlanda, kreacja Sutherlanda a ja mówię: muzyka. Posłuchajcie, przekonacie sie ;)

Z czystym sumieniem 8/10

użytkownik usunięty
Pawlito

Zgadzam się całkowicie z założycielem tematu. Lustra to naprawdę świetny horror przy którym można się wspaniale bawic i bac zarazem.
Z czystym sumieniem polecam !!!
9/10

ocenił(a) film na 9
Pawlito

heh.. ja mialem to samo, tez idac do lazienki po obejrzeniu filmu staralem sie nie nie patrzec w lustro(chociaz kusilo).Zreszta jako dziecko czesto mialem podobne sny, snilo mi sie czesto ze patrze w lustro a tam widze siebie za jakies 20 lat! moja ocena 9/10 . Dodam jeszcze ze nie jestem wielbicielem horrorow...

ocenił(a) film na 7
scotyy

ludzie litości !! 10/10 ??? :O nie mozna stawiac tego filmu na równi z wielkimi dziełami tego gatunku !
czasami mam wrazenie ze ludzie ktorzy tak bezkrytycznie podchodzą do niektorych filmów (tutaj horrorów) widzieli w zyciu jeden 'film grozy' - SCARY MOVIE ;)...

ocenił(a) film na 8
ag_

A jakieś konkretne propozycje usłyszymy?

ag_

Też bardzo chętnie się dowiem jakie to klasyki gatunku? No i następne pytanie jaki widziałeś lepszy film w tym roku z tego gatunku?

ocenił(a) film na 5
Pawlito

REC(10/10) i SIEROCINIEC(7/10) zdecydowanie lepsze a tak poza tym polecam Ci tureckie horrory ktorych na pewno nie bedzie w Polsce DABBE(2006),SEMUM(2008),MUSALLAT(2007) a potem wroc tu na forum i napisz mi ze MIRRORS dalej ma u Ciebie (10/10).

arielos

REC 9/10 i Sierociniec 9/10 też uważam że są bardzo dobre jednak większe wrażenie na mnie zrobiły Lustra. Wdzięczny bym byl jakbyś podał jakieś tytuły amerykańskie lub europejskie. Te tureckie filmy pewnie ciężko dostępne są.