ciekawe zdjęcia w galerii,może nie będzie to jednak kolejny głupi horror dla frajerów..choć trudno mi w to uwierzyć.W tym roku zdecydowanie rządzi "Sierociniec".A wy jak uważacie ??
fakt, że w tym roku rządzi "Sierociniec". Ale w tym roku czeka Nas jeszcze kilka ciekawych filmów, które mogą być horrorami 2008, min. "Dorothy Mills", francuskie "Martyrs". Ciekawe też będą "Skieleton Crew" oraz "Hotel Zła 2", ale te raczej nie będą kandydowały :)
Do "dookeyautografy" nie "Dorothy Mills" tylko "Egzorcyzmy Dorothy Mills" a to jest Rożnica.
Pozdro.
Ja powiedzialbym ze sierociniec i lustra sa dosc rownorzednymi filmami,
choc mnie sie podobaly bardziej lustra - ciut mroczniejsze byly :)
aczkolwiek hiszpanska produkcja miala swoj klimat ;).
no i po obejrzeniu jesteśmy :P nie wiem ja już chyba nie powinienem oglądać horrorów,bo nic mnie nie straszy ani nie przeraża...początek jeszcze całkiem całkiem,ale im dalej tym słabiej,no a ta końcówka zupełnie nie potrzebna( mam na myśli to coś co zostało z zakonnicy po wybuchu luster )...wolałbym aby skończyło się na potłuczonych lustrach...
daje 6/10 .
no nie powiesz mi, że nie widzisz różnicy. "mirrors" to typowy horror z "krwawymi" elementami, ze złymi mocami itd. w "el orfanato" masz więcej elementu dramatu i zawikłań psychologicznych.
Lustra to zdecydowanie najlepszy horror jaki oglądałem w tym roku. Dobry scenariusz, świetne scenografię, wspaniała muzyka potęgująca mroczny klimat i najważniejsza rzecz- film był na prawdę straszny! Już dawno nie oglądałem filmu w trakcie którego takie ciary mi po plecach przechodziły. Świetny film. Polecam 9.5/10 :)
jak dla mnie za dużo obrzydliwych scen. plus, zwróć uwagę, niektóre efekty były wyjątkowo (nie)specjalne, vide scena gdzie Ben się pali. trochę jak z lat '90.
kurde wszystko było ok z tym filmem gdyby nie końcówka, demono coś tam z tej babki i w morde kolesia przeniosło na drugą stronę lustra normalnie Alicja
tak Lustra ogladalem w domu i wywarly na mnie dużo większe wrażenie niż Sierociniec w kinie. No ale jak ktoś dobrze napisal historia z demonem i człowiek za lustrem - film przez to dużo traci.
Film naprawde dobry myśle że w tym roku może konkurować o tytuł horroru roku z filmem "nocny pociąg z mięsem"
Swoja droga ten sam motyw. Opetane dziecko i ludzie tracący kontrole nad sprawą próbując zapanować nad problemem.
REC????!!! To jagorsze badziewie jakie w zyciu ogladalam! Prawie posikalam sie na tym ze smiechu. To nie byl horror, to byla patologia i bezsens.
Do "paulina1406"
(( To Najgorsze badziewie jakie w życiu oglądałam! ))
Ooo to jeszcze Bardzo mało Widziałeś dzieciaku !
Przyznam że było tam kilka śmiesznych momentów,powinno się dużo więcej dziać...bo trochę nudził i w ogóle mógłby być lepszy ale Na pewno Badziewiem to Nie jest !!!
Jest badziewiem i to totalnym, a calkiem sporo widzialam juz w zyciu. Mam wiec porownanie w przeciwienstwie do Ciebie. Fatalna gra aktorska, słaba akcja i fabula. Nie polecilabym tego gniota nawet najgorszemu wrogowi.
Do "ZnaWczYni"
Żal mi ciebie dzieciaku...
To podaj mi 4 Zajebiste Horrory...
Czekam...
Do "ZnaWczYni"
Inni i Lęk - Najlepszym horrorem Dobry żart he he xD
Inni jest Co najwyżej OK czyli na 5,5/10 zasługuje Nic więcej
A Lęk jest na Góra 4/10 czyli poniżej oczekiwani oczywiście wersja z roku (2004) Creep
A Ring i Klątwa są dobre a nawet i więcej ale Daleko im do Najlepszego Horroru i mowie o Remekach oczywiście bo Oryginały nie za bardzo mi przypadły do gustu.
Czyli po takich filmach mogę stwierdzić że jesteś Mało wybredny.
Pozdro.
I nawet nie jest mi ciebie żal. Czasem zdarzają się po prostu przypadki przy pracy...
żałosne jest sprowadzanie dyskusji o filmach do argumentów ad personam. nie umiecie rozmawiać, nie umiecie uzasadniać. jedyne, co umiecie, to jeździć po innych i sobie nawzajem. i oczywiście brak tolerancji i zrozumienia dla cudzego gustu.
Zgadzam się z tobą. Kolega kłocący się ze mną zaczął po mnie jezdzic. Pewnie tylko w ten sposob umie komunikowac sie z ludzmi. Ja natomiast gniotem nazwalam film- nie osobę. Pozdrawiam.
ale ja mówiłam o was obydwojgu.
a co do obrażania: "I nawet nie jest mi ciebie żal. Czasem zdarzają się po prostu przypadki przy pracy...".
taka sama Twoja reakcja jak jego.
Właśnie oglądnąłem ..Lustra" i nie za bardzo mi się podobały... Film fajny, ale przereklamowany. Myślałem, że bedzie ciut lepszy... Dla mnie najlepszy horror 2008 to "Sierociniec".. czekam jeszcze na "Dorothy Mills"
Jeju nie wiem co wy do tego REC sie uczepili przeciez to żenada jest .
1. lustra
2. sierociniec
3. reksio
..
..
12321321. rec
1.Rec
2.Lustra
3.Dark Floors ( za Lordi)
4.Oko
5.Nieznajomi
6.Bal Maturalny
7.Niodebrane Połączenie
8.Ruiny
9.Zombie Strippers!
10.Sierociniec
Jak dla mnie filmy 2007 - 2008
1- Midnight meat train
2- Rec
3- Lustra
4- Martwa Cisza
5- Sierociniec
6- Zabójczy szept
7- Oko
8- Frontière(s)
9- Ruiny
10- 30 Dni Nocy
Nie oglądałem niestety "Sierocińca"
1. Lustra,
2. Rec
3. The chair
4. Oko
5. Patologia
6. Widmo
7. Nieodebrane połączenie
8. The strangers
9. 3dni. nocy (nocodzień)
10. Ruiny
Sierociniec calkiem dobry, ma swoj klimat, nawet trzyma w napieciu.
Oko z kolei to porazka- strata czasu.
ja uważam ,że w tym roku to może z 3 filmy ,zasługują na uwagę jeśli chodzi o horrory,no ale na pewno nie zaliczają się do tego "Ruiny" :P
jestem po obejrzeniu " Midnight Merat Train" dałem 5/10 , a więc top 2008 wśród horrorów to :
1) Sierociniec 7/10
2) Mirrors 6/10
3) Rec 6/10
4) Midnight Meat Train 5/10
...reszty nie wymieniam,bo nie zasługuje
top 10 Horrory (2008) Według IMDB
1- Nocny pociąg z mięsem - 7,2
2- Nieznajomi - 6,4
3- Lustra - 6,3
4- Ruiny - 6
5- Oko - 5,3
6- Insanitarium - 4,9
7- widmo - 4,8
8- Dark Floors - 4,4
9- Bal Maturalny - 3,7
10- Nieodebrane połączenie - 3,2
1) Lustra 8/10
2) [Rec] 8/10
3) Oko 7/10
4) Sierociniec 5/10
Ad.1) "Lustra" mnie pozytywnie zaskoczyły, dobry klimat, trochę mnie końcówka zawiodła ale tak mało ostatnio dobrych horrorów, że przymknąłem oko na to :)
Ad.2) Rec bardzo mi się podobał, nietypowy ale.. na początku nudy straszne i dopiero pod koniec daję popalić!
Ad.3) Oko skazałem na porażkę od samego początku, siódemka za napięcie było by lepiej gdyby nie to że trochę za sztuczny i nie dało się tak naprawdę bać.
Ad.4) Tutaj duże rozczarowanie kilka dobrych momentów i tyle.. niestety na koniec się śmiałem..
Widma w wersji USA nie widziałem jeszcze [jestem ciekawy jak Amerykanie zepsuli świetny Tajski horror],
Nie oglądałem też Nocnego pociągu z mięsem [nie spodziewam się rewelacji], niedługo nadrobię i uzupełnię listę.
Widzę, że toczy się zacięta walka między Sierocińcem, [Rec] i Lustrami =)
Cóż w moim rankingu wypada to tak:
1. Mirrors (nie wnikam w to, czy jest w tym filmie jakaś logika czy też nie - po prostu mi się podobał).
2. Sierociniec (genialny klimat, muzyka i ogólnie ciekawa historia).
3. Oko (ten horror też został wspomniany; dla mnie taki sobie, ale wpisuję go, by zaznaczyć, że i tak jest lepszy niż [Rec])
4. [Rec] (kompletnie mnie ten film rozczarował; po obejrzeniu serii filmów ze Świtem żywych trupów w roli głównej, dla mnie [Rec] był po prostu słabiuteńki).
Pozdrawiam =)
Jestem po Nocnym pociągu z mięchem i niestety nie mogę go zaliczyć nawet do horroru, śmieszyły mnie te latające flaki -4/10 i tak by wylądował na ostatnim miejscu.
Nowego Widma nie jestem w stanie obejrzeć po sprawdzeniu kilku scen nie mogę się zmusić bo wiem o co chodzi i jak się skończy [tak samo miałem w przypadku Vanilla Sky i infiltracji] wiec nie ocenie go :)
Bitwa trwa widzę że Lustra mają przewagę.