coś wiadomo czy i kiedy będzie możliwość obejrzenia tego cuda w polskiej wersji. Obejrzałem to w oryginalnej i myślę że spodobałoby się mojemu chrześniakowi, a nie będę mu czytał napisów bo słabo moduluje głos ;p
Sam chciałbym to wiedzieć... Gdzieś przewinął mi się przed oczami czerwiec 2016, chociaż nie jestem pewien. Jak dotąd nie podali nawet oficjalnej daty premiery w Europie. Pozostaje nam czekać.
Nie wiadomo, ale czerwiec 2016 to zdecydowanie za późna data. Jak się przegląda poprzednie filmy Disney Channel, to można zauważyć, że między światową a polską premierą mija zwykle ok. 2-3 miesiące.
Nie ma oficjalnej daty premiery filmu w Europie i nie będzie - jest tylko data premiery serialu, 26 kwietnia 2016. W Rosji premiera The Lion Guard: Return of the Roar (Хранитель Лев: Герои Саванны) była przedwczoraj o godzinie 18:40 (już można obejrzeć w Internecie, jeśli ktoś chce), a w Wielkiej Brytanii film ma się pojawić w lutym.
Rosja to też część Europy ;)
Nie mam pojęcia, dlaczego reszta Europy dostała pozwolenie później niż Rosja. Disney Channel Polska na pytanie o datę premiery TLG odpowiada jak zwykle wymijająco: ,,Dziękujemy za zainteresowanie, będziemy informować o tym na bieżąco". Mimo wszystko to brzmi bardziej pozytywnie niż ich grudniowe ,,Nie mamy jeszcze informacji o premierze tego filmu", chyba już nad tym pracują :D
Sprawdziłam na Wikipedii, czy są daty premiery dla innych krajów - we Francji będzie to 27 stycznia, tylko tyle znalazłam.
Egmont zapowiedział książkę ,,Lwia Straż. Powrót". Premiera 7 marca. W USA ta książka pojawiła się niedługo przed premierą filmu, więc myślę że tu będzie tak samo :D I już przynajmniej wiemy, jak nazywa się film, bo w oryginale książka ma taki sam tytuł jak film (i jest na jego podstawie).
Zdaje się, że na serial będziemy musieli jeszcze trochę poczekać...
http://lionking.wikia.com/wiki/The_Lion_Guard_%28show%29
Co prawda to źródło nie jest do końca pewne, ale jest tam informacja, że premiera w Europie jest zaplanowana na 26 kwietnia.
Natomiast film już oficjalnie 26 marca.
http://satinfo24.pl/zlotowlosa-i-mis-i-lwia-straz-powrot-na-kanale-disney-junior / (link z ostatniego postu @Ashera_Maisha)