Moim zdaniem wybór aktora bardzo nietrafiony, patrząc na to co Musiał wyprawia w rodzince.pl, to aż boję się pójść na ten film do kina.
i właśnie tym filmem Musiał może potwierdzić swoje beztalencie bądź swój talent. Jak dla mnie na zwiastunach gra przekonująco i udanie. A jak całokształt? Odpowiedź poznam po obejrzeniu filmu. Na razie się nie uprzedzam, skoro go wybrali, to jednak coś sobą musiał Musiał reprezentować. ;]
moim zdaniem jest to najlepszy wybór jakiego mogli dokonać.. Mam przeczucie, że dobrze sobie poradzi, jest mlodym aktorem na początku drogi i może duzo osiągnąć m.in dzięki takim rolom.
ja również obejrzałem i potwierdzam opinie koleżanki u góry. Nie poradził sobie, a dobór aktora absolutnie chybiony.. Szkoda, bo potencjał niewykorzystany, do czego mogliśmy się przyzwyczaić ostatnimi laty w polskim kinie..
dobrze wiedzieć. moja klasa zadecydowała, że na to pójdziemy do kina, chłopaki nie ale dziewczyny ich przewyższyły. A to tylko dla tego że pani przeczytała że tam gra Musiał. MASAKRA!
Tatuś,mało znaczący aktor ale jednak znajomosci ma.To pomogło.Znam wielu mlodych utalentowanych aktorów z wyksztalceniem ,jedynie co im pozostaje to ochlapy w reklamach jako statysci.
Widać różnicę w grze aktorskiej między aktorem wybranym z castingu do jakiegoś serialu, a aktorem który zasilił serial będąc po szkole teatralnej :)
To co wyprawia Musiał ,,wyprawia'' w rodzince.pl a to jak zagrał w filmie ,,Mój biegun'' to dwie zupełnie inne sprawy. Rodzinka.pl jest serialem, komedią. Więc i gra musi być komediowa. Na zwiastunach wyglądał przekonująco, chociaż w rodzince.pl też mi się podoba to jak gra.
Ilu ludzi tyle opinii to najgłupsze powtarzane jak mantra zdanie debili,które nie mają za grosz gustu.Jeśli ktoś by powiedział np że Ogrodnik zagrał słabo w Chce się zyć to jest zwykłym kretynem i ignorantem,którego zdaniem mozna sobie podetrzeć tyłek,ze tak się obrazowo wyrażę.Musiał to "panieneczka" z której głupie media zrobiły gwiazdę jakiegoś nie wiadomo jak wielkiego formatu,kreując go na "polskiego Biebera".Różnica jest zasadnicza.Bieber wpadł na pomysł jak zarobić na hordach tępych dzid i nagrywa pod nie pioseneczki,które zapewne on sam zdaje sobie sprawę,ze są tandetne.Musiał natomiast nie ma popularności nawet u tej grupy odbiorców,a jedyną jaką ma to kreowana rzeczywistość przez TVP.
"hordach tępych dzid" haha świetny tekst, usmiałam się :) znalazł się ktoś, kto tak samo mówi jak ja ;)
Bo trochę, ociupinkę jest podobny do Jaśka? Sama nie wiem...
Czekam na wersję DVD, ale po ostatnim artykule na bodajże Pudelku, gdzie Musiał chwali się, że cierpienie grał z potłuczonymi orzechami w skarpetce bo inaczej nie dało rady, zwątpiłam...O.o
mnie zastanawia po co w ogole bylo robic film o Meli.Kim On jest?Malo to ludzi jest niepelnosprawnych,ktorzy podniesli sie po swoich przezyciach.A co do zdobycia bigunow to mnie jak by Kaminski chcial zabrac tez moge isc :D
Parafrazując: A co ty wiesz o niepełnosprawnych? Oczywiście, że niepełnosprawnych nie jest mało, ale czy widzisz ich wokół siebie? Niestety nie, często zostają w domu, sami i samotni bo nie chcą słuchać drwin, ironii i upokorzeń tobie podobnych nieempatycznych bufonów. Są i tacy co zdobyli już swój własny biegun, a zdanie bubków traktują jak brzęczenie natrętnego komara. Sądzę, że właśnie dla tych zdobywających własne bieguny jest ten film, bo skoro taki "gówniarz"dał radę, to ja nie dam...?
Co do zdobywania biegunów: na ilu nogach chcesz iść? Mela miał jedną. Piszesz się? Przypuszczam, że na dwóch nie dałbyś rady...Matka pewnie za ciebie robi zakupy, obiady, sprząta bo nogi cie bolą i lenia masz w d..pie.... to by było na tyle jeśli chodzi o twoje wyprawy na biegun (czyt. sklep).... ps. krowa która dużo ryczy....
widze niepelnosprawnych np niewidome malzenstwo.dziewczyny na wozku, Pania z stwardnieniem rozsianym itp. itd. az trudno mi wymienic i nikt sie z nich nie smieje.
moge isc i bez nog bo i tak mi tam pomoga dotrzec:D na tym wlasnie polega magia telewizji:D.Wszyscy slepo we wszystko wierza.Mylisz sie bo lubie sprzatac,gotuje itd. Wiec nie gadaj glupot nastepny klakierze z tvnu :D
Wyczuwam sporą nienawiść pod adresem TVNu, bo oskarża pani już kolejną osobę o bycie z nimi w zmowie.
Komunikat: czasem ludziom po prostu się coś udaje i nie ma w tym magii jak w Harrym Potterze.
Proszę się liczyć ze słowami i nie żartować o byciu bez nóg, bo krzywdzi pani wiele osób, które chciały by mieć teraz dwie nogi jak pani.
To jest powód, żeby przekreślać historię człowieka, bo po kilkunastu latach telewizja postanowiła stworzyć film o jego rodzinie?
Wierzę, że jest pani w stanie oddzielić od siebie te dwie rzeczy i zrozumieć, że Jasiek nie jest wytworem mediów, ale człowiekiem z krwi i kości, który udowodnił, że można wiele mając tak mało.
Kamiński to nie biuro podróży.
Warto poczytać choćby o treningach przed wyprawą - niejeden zdrowy, dorosły mężczyzna by się poddał.
Mam wrażenie, że część osób komentuje nie tylko nie znając historii Jaśka, ale także nie będąc w kinie. Bardzo duża liczba osób to osoby, których dotykają podobne problemy i utożsamiają się z głównym bohaterem. Dajmy więc zaistnieć niepełnosprawności i pokazać, że tak, jak to jest powiedziane w filmie - to tylko kwestia naszego myślenia. Większymi kalekami jesteśmy my, zdrowi fizycznie ludzie, nie doceniając trudu, jaki niepełnosprawni wkładają w przezwyciężanie trudności każdego dnia.
o ludzie ja nic nie mam do ludzi niepelnosprawnych ale juz wole histoie w filmie ''chce sie zyc'' lub ''cyrk motyli''.ten ostatni wlasnie z Vujciciem
cóż zobaczy co pokazał, jak na razie żałosne są te jego wywiady promujące film - nie wiem co on ma w głowie, żeby opowiadać, że nie był w stanie zagrać cierpienia i musieli mu wsypywać pokruszone skorupy po orzechach włoskich do skarpety - JAKI NORMALNY AKTOR CHWALI SIĘ, ŻE NIE POTRAFI ZAGRAĆ CIERPIENIA CO?
Powiem tak. NIe mam nic do Musiała, ani nie jestem jego fanką, a nie antyfanem, nic z tych rzeczy. Ja uważam, że w tym filmie zagrał średnio. Nie było źle, ale mogło być dużo lepiej :)
hm.. trzeba też wziąć pod uwagę to, że miał on 14 lat jak zagrał w tym filmie. nie oczekujmy cudów. owszem sa dzieciaki, które świetnie grają i są młodsze, no ale nie każdy ma wrodzony talent. ocenię jego grę aktorską jak zobaczę.