PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190761
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

w okolicach ul. Papierniczej, kilkanaście lat temu.
Starszy samotny pan miał psa i kiedyś podczas spaceru z nim zasłabł. Karetka zabrała go do szpitala, ale zmarł. A pies siedział w miejscu, z którego zabrano jego właściciela przez wiele tygodni, a może i miesięcy. Ludzie go dokarmiali, kilka osób poruszonych jego losem chciało go zabrać i stworzyć nowy dom, lecz psiak się nie dał i uparcie wracał na miejsce, w którym po raz ostatni widział swojego pana. Któregoś dnia wbiegł pod nadjeżdżający samochód i zginął.

ocenił(a) film na 10
sweet_anger

serio?? :(((((

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
sweet_anger

najpierw przeczytałem twój komentarz potem zobaczyłem film i podczas oglądania myślałem nad tym...pies to na prawdę niesamowite zwierzę

ocenił(a) film na 10
jotubyl

Tak jest pies moze byc najwierniejszym przyjacielem jakiego kiedydolwiek mozemy miec w calym zyciu.

ocenił(a) film na 8
sweet_anger

Takich historii jest mnóstwo, i albo to tylko legendy albo coś jest na rzeczy. O Łodzi nie słyszałem, ale na myśl od razu przyszedł mi pomnik Dżoka w Krakowie, identyczna opowieść. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_psa_D%C5%BCoka

ocenił(a) film na 7
sweet_anger

w Edynburgu jest pomnik pieska ktory spedzil reszte swojego zycia na grobie swojego pana. Tez poruszajaca historia.