PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190774
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

Naprawdę. Jeszcze na żadnym filmie się tak nie zryczałam. Bardzo kocham zwierzęta, a zwłaszcza psy. Ze względu na
ich wierność i oddanie, co jest ukazane w filmie. Hachiko był wierny swojemu panu do samego końca, a nawet dłużej. Tak
naprawdę najwierniejszym przyjacielem człowieka jest właśnie pies. On cie nigdy nie skrzywdzi, nigdy nie opuści. Może
niektóre psy są agresywne, ale są to psy ktore nigdy nie zaznały miłości człowieka. Coraz częściej się słyszy o znęcaniu
się nad psami i innymi zwierzetami. Przecież zwierzęta to też żywe istoty. Nierozumiem takich ludzi. Wracając do filmu,
piękny, piękny i jeszcze raz piękny.

aniamatak1999022

zgadzam się, chociaż koty też są dobrymi przyjacielami człowieka do dziś wspominam mojego kota a nawet w filmie zauważyłam w tym psie coś z mojego kota w zachowaniu :)

ocenił(a) film na 8
aniamatak1999022

ja też ryczałam jak szalona i zgadzam się z tobą w 100% :) a oglądałaś film "Przygoda na Antarktydzie'? też na podstaiwe prawdziwej historii, też z psiakami i tez bez chusteczki ani rusz... pzdr :)

ocenił(a) film na 8
kasiag79

Nie, nie oglądałam, ale z przyjemnością obejrzę :)

aniamatak1999022

ja proponuję również na faktach http://www.filmweb.pl/film/Marley+i+Ja-2008-411302 uprzedzam że bez rolki papieru toaletowego sie nie obejdzie. Fantastyczny film

ocenił(a) film na 8
Lusinka1984

Ten oglądałam i potwierdzam :) pod koniec ryczałam jak głupia. Ogladałam go nie długo po tym jak sama straciłam psa, co zakwitowało wiekszym potokiem łez :( Szczerze polecam ten film.

aniamatak1999022

miałam tak samo :( pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 8
Lusinka1984

Współczuję i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
aniamatak1999022

Trochę zalatuje hipokryzją. Piszesz, że coraz częściej słyszy się o znęcaniu nad zwierzętami, głównie psami. Tak jakby zwierzęta hodowlane nie były istotami z uczuciami etc i jak słyszę kogoś że żal mu psa czy kota to mnie ch uj trafia, bo jakoś krowy czy świni już mu nie żal. Dla mnie to i to zwierze i nie rozdzielam tego w jakiś posranych kategoriach i argumentach, że to przecież zwierze hodowlane jego przeznaczeniem jest trafić na talerz. Równie dobrze mogę koty wpierdalać i psy. Sry za wulgaryzmy ale musiałem to wyrzucić z siebie i mój post nie jest skierowany bezpośrednio do Ciebie chociaż tak się odnoszę, a ogółu ludzi. I naprawdę najgorszą istotą w tym całym systemie jest człowiek, który wyrządza najwięcej szkód. Teraz możecie pisać hejt w moją stronę. Peace.

ocenił(a) film na 8
HelGhast

Naprawdę nie rozumiem powodu dla którego się tak wpieniasz. Prawda napisałam przede wszystkim o psach, ale sory zacznij może czytać miedzy wierszami. To ze pisze tu wyłacznie o psach, nie musi od razu oznaczac, ze mnie nie opchodzi los innych zwierzat. Kocham zwierzeta i gdy widze ze dzieje sie im krzywda, to kraja mi się serce. Nie zależnie od gatunku zwierzaka, nienawidze, gdy mu się dzieje krzywda. Poza tym gdzieś pod koniec napisałam, że zwierzęta też mają uczucia. Tak więc wpierw czytaj uważnie, a potem komentuj. Pozdr

aniamatak1999022

Zobacz sobie jeszcze ten film - http://www.filmweb.pl/film/Psim+tropem+do+domu-1995-5650 Będziesz bardziej ryczeć... Mnie przez pół filmu ściskało za gardło i ryczałam. Piękny, naprawdę gorąco polecam.