Mój sąsiad Adolf

My Neighbor Adolf
2022
6,8 9,7 tys. ocen
6,8 10 1 9710
6,6 10 krytyków
Mój sąsiad Adolf
powrót do forum filmu Mój sąsiad Adolf

...to spodziewałem się czegoś bardziej błyskotliwego i inteligentnego bo humor w tej komedii schodzi momentami w rejestry Kiepskich, brakowało mi też jakieś pogłębionej psychologii bohaterów, ciekawie jest tylko wtedy konfrontują się z przeszłością i odsłaniają się przed sobą, większość filmu to niestety dialogi i gagi na poziomie sobotniej nocy kabaretowej. No i twórcy filmu chyba nigdy wódki nie pili, każąc bohaterom obalać flaszkę na kubki bez popity i zagrychy, pani tłumaczka polskich napisów też nie błysnęła, błędy merytoryczne (bottom to nie piersi), dopisywanie przekleństw tam gdzie ich nie ma, pokraczna twórczość własna

ocenił(a) film na 6
marckoza

A jaki to inteligentny humor?

marckoza

Schodzi momentami w rejestry Kiepskich? Kiepski żart, Zresztą ten twój wpis to jeden wielki żart. Czepiasz się pani o tłumaczenia napisów? A gdzie ty w ogole ten film oglądałeś, żeby się czepiać tłumaczki? Obyś był trollem, a nie deblem.

ocenił(a) film na 5
miarara

On przynajmniej napisał coś na temat filmu, a Ty atakujesz go ad personam nie mając nic ciekawego do powiedzenia o filmie. W realu też tak dyskutujesz ze znajomymi o filmach?

marckoza

Zawsze piję wódkę bez popity. Bez zagrychy także a oni choć po ogórku potem zjedli.

ocenił(a) film na 7
marckoza

Chyba oglądałeś jakiś inny film?

marckoza

Jeśli chodzi o moment, gdzie maluje portret, to tam pada słowo "bosom", a nie "bottom". Więc to nie błąd tłumaczenia, po prostu dziwnie wymówił, ale słychać tam "s"