Mój syn Jack

My Boy Jack
2007
6,5 921  ocen
6,5 10 1 921
Mój syn Jack
powrót do forum filmu Mój syn Jack

Ściagnąłem sobie ten film i szczerze powiedziawszy jestem mile zaskoczony. Myślałem, że Dan nie pokaże świetnej gry aktorskiej, ponieważ w serii "Harry Potter" nie błyszczał ( no, może trzecia i czwarta były lepsze, a piąta nawet dużo lepsza w stosunku do wszystkich wcześniejszych, choć jak wspomniałem nie było jeszcze tego CZEGOŚ ). Naprawde wspaniale zagrał żonierza podczas I WŚ, oraz nienagannie spisał się w scenach "zwyczajnych". Nie mam zarzutu, też do innych aktorów, są to prawdziwi profesjonaliści.
Sama fabuła filmu, oraz scenografia i charakteryzacja też mnie zaskoczyły. Szczególnie front... okopy... ostrzał... naprawde świetne kino, które nie powinno ukazywać się tylko w telewizji, ale i w kinie. Pozatym, jeżeli Dan będzie grać w ten sposób dalej, to mozemy oczekiwać iż kolejne "Pottery" i inne filmy będą ukwiecone jego, naprawde dobrą, grą aktorską.

bow_of_the_death

Jeśli David Yates dalej będzie się zajmował reżyserką, to niestety nie wróżę niczego dobrego serii HP. Dla mnie piąta część (z małymi wyjątkami) to porażka. A słyszałam, że ma się też zająć siódemką :( No ale mniejsza, nie po to się tu odzywam ;)
Właśnie sobie ściągnęłam "My boy Jack" i szukam napisów ale jakoś nie mogę się doszukać. Czy może jesteś przypadkiem w posiadaniu takowych? Mój angielski niestety nie jest aż tak dobry, żeby komfortowo oglądać film :(
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Daimon_F

Też szukam, ale nie umiem znaleźć. I jakoś sobie próbuję poradzić z angielskim, choć też nie błyszczę. ;)

bow_of_the_death

Też próbuje ;) Jak coś znajdę to dam znać :)
Pozdrawiam :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
im_hot_ur_not

Propos napisów. Wiem skąd brać napisy do filmów, to znaczy przynajmniej te filmy które ściągnięte mam (jestem legendą czy Step Up 2) normalnie bez napisów ale jak ściągniecie program ALLplayer, to zawsze będą napisy. Raczej się nie ściąga z wirusami a programik jest spoko. Tylko on nie działa do filmów które są na płycie dvd...od tych jest MediaPlayer. ;)

ocenił(a) film na 10

napisów do filmu raczej nie znajdziecie, bo filmu nie było nigdy w Polsce. Ja szukam już od dobrych kilku miesięcy i nic ;

ocenił(a) film na 10
bow_of_the_death

"w serii "Harry Potter" nie błyszczał ( no, może trzecia i czwarta były lepsze, a piąta nawet dużo lepsza w stosunku do wszystkich wcześniejszych)"

sorry ale chyba się mieszasz ;]
nie błyszczał w serii, ale 3 i 4 były ok, a piąta jeszcze lepsza? więc tylko dwie pierwsze (gdzie grał jako dzieciak!) były słabe. Weź pod uwagę to, że miał 12 lat i cały czas rozwija się jako aktor ;] zresztą masz przykład (My boy Jack). Polecam ci jeszcze December Boys.