PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10026657}

Mów do mnie!

Talk to Me
2022
6,7 36 tys. ocen
6,7 10 1 35883
7,0 64 krytyków
Mów do mnie!
powrót do forum filmu Mów do mnie!

ten film to kolejny przehajpowany średniak, który horrorem jest przez maksymalnie 5 minut. jak znowu gdzieś przeczytam o jakimś "zaskakującym gore"to się przewrócę na plecy. już pierwsza piła przy samym obcięciu nogi była straszniejsza niż ten film w całokształcie.

yp261

Zdajesz sobie sprawę, że horror ma liczne podgatunki? Jesteś koneserem z tego co tu piszesz, to pewnie wiesz. Zatem doskonale wiesz na jakich motywach horrorowych opiera się "Mów do mnie"

JohnTheBrave

zdajesz sobie sprawe z tego, ze moja moja wypowiedz jest glownie odnosnie przeklamanych recenzji, ktore widnieja w kazdym zakamarku sieci?
wejdz sobie na imdb i poczytaj - „most brutal of 2023”, „fresh take on possession horror”, etc. poszedl ogromny hajs na przeklamywanie tego gniotu, ktorego horrorem nie da sie nazwac. a juz na pewno nie horrorem, ktory jest „powiewem swiezosci”. przez ostatnie lata temat opetania byl na tyle przedymany, ze niczego nowego sie tutaj nie doszukalem

yp261

Serio wierzysz w to, że australijski niszowy film za 4.5 mln dolarów (sprawdź sobie sam) kupiłby recenzje w polskim portalu? No to powodzenia

JohnTheBrave

mieszkam z recenzentem pod jednym dachem i tak, mam informacje z pierwszej reki. :)

yp261

Ciekawe czy jakby film otrzymał 1 to czy w ogóle założyłbys tutaj wątek i o co miałbyś wtedy pretensje. Bo jesteś roszczeniowy, to trzeba przyznać

yp261

Zdajesz sobie sprawę z tego, że w dziesięciostopniowej skali ocen "średniak", jak sam piszesz, wypada gdzieś w okolicy 5, a nie tak jak oceniłeś 1? Przez tego typu oceny cała średnia staje się niemiarodajna. To zwyczajnie nieodpowiedzialne. Żałuję że administracja nie usuwa kont, albo przynajmniej nie wystawia jakiś ostrzeżeń za takie działanie. Niestety, ale internet kojarzy ci sie chyba właśnie z takim miejsem, gdzie żadnej odpowiedzialności nie ma.

Wiktor_196

dałem 1 za kupowanie recenzji.

ocenił(a) film na 8
yp261

okej, a ja daje ci skierowanie do lekarza specjalisty od głowy ponieważ twój mózg podpowiada ci teorie spiskowe na temat rzeczy, których nie ma

Binz

Odpowiadam na skierowanie - film mega spoko ! U koleżanki typowe urojenia !

ocenił(a) film na 8
yp261

Dobrze Cię tam wyczesało :)

ocenił(a) film na 5
yp261

1 za domniemane kupowanie recenzji (a nie za sam film) bo tak mu kumpel z pokoju powiedzial, no beka xd pewnie filmy z żółtymi napisami na YT też lubisz oglądać , co? :)

ocenił(a) film na 6
Wiktor_196

Tak.. pomyślałam sobie, że skoro niektórzy jw. dają 1, a film ma średnią 7, to nie może być źle:) Dla mnie film naprawdę niezły. A jaka dyskusja się rozpętała!

yp261

Zauważyłem że dużo osób się spuszcza nad filmami A24 a co do czego przychodzi to kaszana zwykła xD