Czy ktoś z Was poleci jakieś podobne filmy? Nie mam jednak na myśli filmów o tematyce prostytucji. Szukam filmów o podobnym klimacie.. melancholijnych dramatów. Czekam na propozycje.
Zdecydowanie Dziennik Nimfomanki, Sponsoring. Mam wrażenie, ze klimat o który Ci chodzi jest w większości francuskich filmów i nie bardzo coś w tym klimacie przychodzi mi do głowy z poza Francji. Filmy Ozona są rewelacyjne zwłaszcza Basen i U niej w domu. A mój najulubieńszy z francuskich to Nietykalni ale tu już inny klimat.
Dokładnie tak.. czytasz mi w myślach. Taki klimat jest tylko i wyłącznie w francuskich filmach. Na 100% obejrzę "Basen"
i "U niej w domu" - te 2 już od dawna mam w planie.
Szkoda, że tak mało jest filmów z takim klimatem .. ale jeśli Tobie spodobała się "Młoda i Piękna" to powinnaś obejrzeć "Upalne brazylijskie lato" i "Idealne matki" (ten nie francuski ale bardzo dobry)
Upalne Lato wędruje na listę (Boshe, czy ja kiedyś dobije z moją listą DO OBEJRZENIA do końca, co już mam kilka filmów to potem dodaje pozycje i tak od lat). A Idealne Matki mam na liście od pierwszego zwiastuna tylko mam problem z pozyskaniem.... To ja od siebie dodam nie z francuskich, a z wątku który założyłaś pod UPALNYM LATEM:Listy do Juli; Pod słońcem Toskanii, Dobry Rok, Połów Szczęścia w Jemenie. A w tym roku i w zeszłym jedyny film któremu dałam 10 to ZACZNIJMY OD NOWA. No boski. I wcale nie jestem zwolenniczką miłosnych historii.
nie masz na myśli....uważaj bo Ci uwierzę...rozumiem,że się trochę krępujesz,więc proszę bardzo:
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Filmy+o+prostytucji,2635044
woow w końcu ktoś się domyślił o co tak naprawdę mi chodziło!... jesteś genialny
Dla Ciebie wszystko....mogę Cię zabrać w podróż ekspresem polarnym,a potem będziemy uprawiać seks w wielkim mieście...oczywiście jeśli nie jesteś zbyt dumna i uprzedzona i nie potraktujesz tego jak niemoralną propozycję...
Wprawdzie założyłem temat,gdzie wymieniłem kilkadziesiąt filmów o prostytucji,a także dałem ocenę 10/10 kilku filmom,gdzie są gwałty(między innymi genialny I spit on your grave) ale to nie znaczy,że nie mogę być romantyczny i cieszę się ,że to rozumiesz.
Czyżby ten temat to był Twój konik.... ? Skąd takie parcie na filmy o tematyce przemocy seksualnej.... ?
I spit on your grave - z pewnością bym go genialnym nie nazwała.. ale o gustach się nie rozmawia