PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7958}
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 43992
5,1 15 krytyków
Młode wilki
powrót do forum filmu Młode wilki

Jeden z najlepszych polskich filmów lat 90 - tych, jeden z najlepszych filmów
ukazujących polska rzeczywistośc, chociaz wydaje się nakręcony troche na pół gwizdka
oryginalne chociaż czasem do bani dialogi, jest kilka scen bardzo śmiesznych które
takie w założeniu nie miały być, chocby płacz Skorpiona po śmierci Cobry, ale na to
mozna przymknąc oko, nie ma dresów i koksów co w obecnych produkcjach i chyba czasach byloby
niedopuszczalne, do tego chlopaki troche podpadają, graja 20 latkow a np Zbigniew
Suszynski czyli skorpion mial podczas kręcenia filmu 34 lata !!! Ale to male niedociagnięcia
i minusy, więcej jest plusów, pięknie pokazany Szczecin, naprawde piękne miasto, druga rzecz
to fantastyczna muzyka, jedna z najlepszych sciezek dzwiekowych jakie slyszalem, a motyw
przewodni z poczatku piosenki " Pocaluj Noc " jest po prostu kapitalny, rowniez niektore teksty
w filmie sa juz kultowe, tak samo jak i postacie, któż by nie chcial byc cichym, oczywiscie
zle skonczyl, ale byl super gosciem, i mial ogromne serce, super rola Jarka Jakimowicza,
wspial sie na wyzyny szkoda ze sie bardziej nie przyjal bo oprocz kontynuacji i filmu SPOONA
to za wiele nie pogral, ogolnie Mlode Wilki to swietne kino, moze nie ambitne ale prawdziwe,
Moim zdaniem zasluguje na wysoka ocene 8 / 10

ocenił(a) film na 10
Ary

Uważam, że ocena Ary'ego jest jak najbardziej OK. Ale to, że Zbyszek Suszyński miał podczas kręcenia filmu 34 lata itd. to ja bym jako niedociągnięcie nie uznał, w końcu robią im charakteryzację, makijaże itp. i nawet tego nie widać. Muzyka rzeczywiście jest fantastyczna (jestem wielbicielem Varius Manx i ich płytę z piosenkami do filmu trzymam na honorowym miejscu). A co do Szczecina, to jasna sprawa, że jest to piękne miasto, uważam że jedno z najpiękniejszych i tych szczególnie godnych zobaczenia (wiem to najlepiej, bo sam jestem ze Szczecina :) ale sądzę, że gdyby tą scenę na samym początku jak są napisy i jest rzut kamery na Szczecin, to wyszłaby ładniej, gdyby była kręcona w roku 2004 albo 2005, bo przy tej ulicy, przy której na filmie są tylko drzewa i szare ogrodzenie, pobudowali takie piękne kamienice (bo to jest Stare Miasto) i tam jest piękny widok. Ogólnie film jest piękny (faktycznie arcydzieło lat 90- tych) i obsada również super i ciesze się, że w ogóle go obejrzałem, bo jak to zrobiłem, to już teraz oglądam go często.

SCORPION_6

Racja ja sam nigdy w Szczecinie nie bylem, ale mam nadzieje ze kiedys mi sie uda zawitac

SCORPION_6

Racja ja sam nigdy w Szczecinie nie bylem, ale mam nadzieje ze kiedys mi sie uda zawitac moze spotkam Prymusa gdzies