PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260503}

Młodość stulatka

Youth Without Youth
2007
6,2 3,1 tys. ocen
6,2 10 1 3087
5,2 4 krytyków
Młodość stulatka
powrót do forum filmu Młodość stulatka

No i odezwał się wreszcie Coppola, i to z wielkim hukiem, film jest bardzo dobry. Tim Roth nareszcie na poziomie i to wysokim (nie zapomnę mu dennej roli w Virgin Territory). Nie wiem, czy film jest dla wszystkich, mnie się bardzo podobał. Przezajebiste zdjęcia, piękne plenery, fajowe ujęcia. Niebanalna fabuła, ponoć na podstawie jakiejś książki. Może się komuś wydawać, że nudnawy, że banalny, ale nie, nie jest banalny. Stawia pytania, proste, zwyczajne i nie oczekuje odpowiedzi. Polecam wszystkim, kto lubi myśleć, kto lubi lekką fantazję i kto lubi się smakować mlaskając językiem. Warto.

ocenił(a) film na 9
piotr100

Miło się spotkać z takim komentarzem na temat tego filmu. Podzielam Twoje zdanie w 101% :) pzdr

fuck_yeah

Cieszę się, że podzielasz moje zdanie :-))) Jednak nie wróżę temu filmowi powodzenia w lawinie debilizmów i głupot typu Cloverfield czy Rec, którymi nas karmią dystrybutorzy. Niedługo już naprawdę nie będzie można wybrać dobrego filmu i to nie dlatego, że ich się na świecie nie robi, tylko dlatego, że firmy dystrybutorskie po prostu ich nie kupują. Mam wrażenie, że mają wszystkich widzów za stado baranów, które pójdzie do kina lub obejrzy w wypożyczalni tylko chłam i badziewie. Albo Van Damme z jednej strony albo jakieś gutkowe filozofie z drugiej, a w środku pusto. Cały świat ogląda, nawet w wąskim rozpowszechnianiu (np. dvd), ale my nie. I będzie coraz gorzej, skoro widzę, jak dużo naprawdę dobrych produkcji omija szerokim łukiem IV RP. Ech, pisać się nie chce.

ocenił(a) film na 9
piotr100

Masz całkowitą rację. "Youth Withouth Youth" to przecież film Coppoli, można by powiedzieć mistrza w swoim fachu, nakręcony po 10 latach przerwy, a nikt o nim nie wspomina. Premiera filmu odbyła się całkiem dawno, a mimo to cichuteńko. Szkoda, bo film nie należy do rodzaju płytkich trafnie przez Ciebie opisanego :)