PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494084}

Młyn i krzyż

The Mill and the Cross
2011
6,8 10 tys. ocen
6,8 10 1 10234
6,0 23 krytyków
Młyn i krzyż
powrót do forum filmu Młyn i krzyż

Tyle lat pracy, taki film, taki reżyser, taki rozmach i w końcu premiera.... ale gdzie, tylko w Warszawie?? W opolu nie ma kin więc ok... ale na górnym śląsku tez nigdzie nie znalazłem.
Może ktoś lepiej widzi i gdzie w Katowicach zobaczę ten film??

Gorbowski

nie wiem jak w katowicach, ale grają nie tylko w wawie np jeszcze w krakowie

ocenił(a) film na 10
Gorbowski

W centrum sztuki filmowej , przez cały miesiąc.

ocenił(a) film na 10
bobekk844

Opole długo poczeka na Młyn. Myślę że i w zwanym kinie konesera szanse są nikłe... ;(

ocenił(a) film na 7
Gorbowski

Nie orientuję się co do Katowic, ale w Częstochowie w OKF grają (z Opola do Katowic, czy Częstochowy tyle samo kilometrów). Dziś odbyła się premiera. Film serdecznie polecam!

ocenił(a) film na 10
Gorbowski

Ja się nawet martwić nie musiałam, bo nie dość, że mieszkam w Krakowie to puszczają, choć tylko tydzień w moim ulubionym od dziecka kinie i to nie w multipleksie-Kino Kijów :))
Na ten film idę w środę :)

PS. A wczoraj byłam na misterium Męki Pańskiej u Salezjanów i po paru seansach w temacie-odsyłam do mojego bloga :)

Gorbowski

Grobowski: w Katowicach "Młyn i krzyż" jest grany w Centrum Sztuki Filmowej Kosmos (tam też odbyła się uroczysta premiera z udziałem reżysera, wtorek, 15 III). Film będzie tam grany co najmniej do końca marca (tak wynika z opublikowanego na marzec repertuaru), ale skoro Silesia Film (do której należy CSF) jest współproducentem tego wspaniałego dzieła, to Majewski będzie pewnie grany w CSF znacznie dłużej.