Widzialam wczoraj w kinie i jestem zachwycona! Naprawde sie usmialam!!! Nie widzialam zadnej czesci w polskiej wersji, ale oryginalna jest swietna! Polecam
http://so.pwn.pl/lista.php?co=forum
Masz lekturę na noc. Miłego czytania życzę.
Czepianie się błędów ortograficznych [robionych przeze mnie nota bene nie zbyt często] jest według mnie żałosne. Więc skończ ten temat bo to nie ten dział i nie to forum.
>.<
czlowieku, ale zrobiles blad, i to wielblad! (zreszta w poprzedniej wypowiedzi znow walnales byka, ale pewnie wg Ciebie to rzadkie).
normalny czlowiek by sie zawstydzil, za to Ty wyskoczyles z jakas pseudoanaliza interpunkcyjno-gramatyczna wypowiedzi tej dziewczyny i zaczales pisac bzdury. co tu jest zatem zalosne?
przykro nam, ze wprowadzasz w watek o swietnej animacji taki negatywny ton.
a slowniki i fora jezykowe przydadza sie bardziej Tobie, nie krepuj sie. ja je juz znam, a Ty otworz sie na nowe :)
Z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej osoby ale chyba Ci się coś w głowie po przewracało. o_O
Jak chcesz pogadać o ortografii to idź w poniedziałek do szkoły na lekcję języka polskiego albo do programu: wysłuchaj mnie .
To jest filmweb.pl a nie ortografia.org!
Zwracanie uwagi na orty jakie by one nie były jest co najmniej śmieszne i nie traktuje osoby która może takie coś wyskrobać poważnie.
"przykro nam" - czyżbyś był w liczbie mnogiej? A może coś Cię łączy z autorką tematu?
"swietnej animacji" - Świetna to była jedynka. Tej części do świetności brakuje prawie wszystkiego.
Wczoraj byłam na filmie, i powiem szczerze, że odczucia lepsze niż po 1 części. Dużo śmiechu, do dubbingu nie mam zastrzeżeń. Osobiście - polecam!
Widziałam go w kinie ostanio :) pingwiny wymiatały jak zwykle, a pomysł z babcią był genialny ... SUPER
Wczoraj byłem na nim w kinie.
Świetny film! Dużo więcej dobrych gagów niż w pierwszej części!!!
Ja i moi przyjaciele płakaliśmy ze śmiechu!
Polecam!
dla mnie także bardzo się podobał, moim zdaniem lepszy niż 1 :) superaśnie ;) a co do powyższej dyskusji - o gustach się nie dyskutuje, ale faceci tego nie zrozumieją
właśnie wróciłam z kina i ta cześć Madagaskaru była lepsza niż cz. 1, ponieważ jest wiele więcej scenek, z których można się pośmiać i teksty tez są niezłe :D
Jak dla mnie film jest genialny. Osobiście również uważam, że co najmniej dorównuje swojemu poprzednikowi. Szczególnie podobały mi się świetne dialogi, ciekawe i co ważne śmieszne(a nie głupie) rozbudowanie paru postaci(w szczególności mam tu na myśli króla Juliana, moherowej babci bez moheru na głowie;), pingwinów(!!!!) i wątku choroby Melmana). Od siebie mogę także dodać, że seria Madagaskar, Shrek i Potwory i spółka to zdecydowanie najlepsze filmy animowane.
Ps. Najlepsza scena filmu? Dla mnie: 1. Król Julian uczący Melmana jak oczarować kobietę(tak, to ja śmiałem się w kinie najgłośniej) oraz 2. pingwin udający trupa z rozbitym jajkiem nad głową imitującym uszkodzony mózg:d Mistrzostwo świata:))
Nie tylko dorównuje, ale w moim odczuciu nawet go przerasta!;) Zgadzam się, że strzałem w dziesiątkę było rozbudowanie paru postaci i wątków, a jedną z najlepszych scen była ta, w której król Julian uczy Melmana jak oczarować kobietę:) Wszystkie sceny z Julianem były w ogóle genialne i wszystkie jego kwestie prześmieszne, mnie rozbawiła zwłaszcza scena złożenia ofiary i teksty ""nie rozumiem czemu ofiara nie chciała się złożyć" i "chodźmy szybko zanim się zorientują że to bez sensu":D:D Polecam wszystkim ten film i radzę- nie idźcie do kina z nastawieniem, że to kontynuacja I części, bo takimi porównaniami totalnie zepsujecie sobie przyjemność oglądania i nie docenicie wartości filmu!
PS. Twoja dziewczyna, Aratornie, śmiała się na seansie nie ciszej od Ciebie!:>:p:p
Obejrzałam dzisiaj. Polski dubbing - mistrzostwo świata, zwłaszcza król
Julian w wykonaniu Pana Boberka!!!
Wszystkim nudziarzom przypominam, że to film dla dzieci i młodzieży, a
ja też się świetnie bawiłam :-)))).
Właśnie wróciłem z seansu i chyba przyznam ze uśmiałem się bardziej niż na części pierwszej. Oczywiście dzięki pingwinom i królowi Julianowi, którego dubbing jest niesamowity. Film jak najbardziej warty polecenia! :)
Zgadzam się z wypowiedzią autora,bajka po prostu świetna. Nie było minuty w kinie żeby wszyscy się nie śmiali,dubbing świetny tak samo jak scenariusz bo 2 lepsza od 1-dynki. Ale zamiast czytać beznadziejnych relacji(z innych forów) najlepiej idźcie sami i zobaczcie a nie pożałujecie . Ja byłem wczoraj w Heliosie i była cała sala widzów i wszystkim się podobało (wnioskuję to po salwach śmiechu w trakcie filmu a także po rozmowach po seansie ) polecam.