PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=255725}

Madagaskar 2

Madagascar: Escape 2 Africa
2008
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181819
6,5 52 krytyków
Madagaskar 2
powrót do forum filmu Madagaskar 2

niech aktozy utana niech spala sie tasmy z nagraniem ale blagam niech go nie bedzie ! madagaskar nie byl wcale az taki swietny :-/ jedyne co bylo smieszne to piosenka (mnie osobiscie nie smieszyla) i kilka tekstow dwa czy trzy !! niech tego nie robia !! to bedzie najgorsze scierwo jakie moze powstac!!

Cadaver

a czemu ma nie powstać?? Jak nie chcesz to nie oglądaj widze, ze mamy przypadek kolejnego dziecka Neostrady

miloszp2

neostrady to ty moze jestes, poprostu jedynka byla kiczowata i nie smieszna, widze ze teraz wszystkie filmy sa dla kasy...

Cadaver

Wiadomość z ostatniej chwili - wszystkie filmy są robione dla kasy, bo aktorzy/producenci/reszta musi jakoś zarabiać na życie i za coś jeść. Dla mnie ważne jest czy film mi się podoba, a nie z jakich pobudek jest robiony. Jak chcesz obejrzeć jakiś film nierobiony dla kasy - polecam Bułgarski Pościkk ;p .

ocenił(a) film na 6
Orzi

Heh
Jesteś dzieckiem... masz GÓRA 13 lat
Film jest przeznaczony dla Ciebie, więc o co chodzi?
Patrząc na stylistykę twoich wypowiedzi idzie wywnioskować, że jesteś przykładną osoba do obejżenia tego typu animacji

Mi Madagascar bardzo się sposobał i z czystym sumieniem polecam bajkę każdemu dorosłemu widzowi jak i oczywiście dziecią

Nie chcesz nie oglądaj

ocenił(a) film na 6
fifa114

post wyżej kierowany był oczywiście do AUTORA TEMATU. PRzez pomyłkę odpowiedziałem na post wyżej...
sorki wielkie

Cadaver

skoro ci się ta bajka nie podoba to po co łazisz po stronkach właśnie jej poświęconych... to jest z deka nie zrozumiałe a jeżeli myślisz że ktoś przerwie produkcje dla twojego focha to się troche mylisz ;/

madzia1502

gratuluje wypowiedzi na poziome!! <cool>

madzia1502

To jest zazwyczaj normalne. To, że żadna ekranizacja x-menów mi się nie podobała, to byłem ciekaw, czy się wezmą za następne badziewie. Jeśli ktoś się interesuje szeroko pojętym filmem, powinien wiedzieć, co zostanie wydane i każdy może wyrazić, jakie ma oczekiwania co do następnego filmu. Mi się Madagascar nie podobał, a jakoś tu jestem.

Cadaver

jak Ci sie nie podobal to poprostu nie ogladaj 2 a nie mow zeby wogole nie powstawal bo wedlog mnie to super ze robia kontynuaacje!!!to swietna bajka:D a ty mnie tylko w...:/

Cadaver

A dla mnie to jedna z lepszych animacji tuż po Epoce Lodowcowej i Shreku.. nie wiem jaki innni ale ja się ciesze z kontynuacji :)

Cadaver

jak nie pasuje to nie oglądaj a ścierwo to ty

ocenił(a) film na 9
Cadaver

może będzie dobra, albo nie, ale przeżyjemy zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
Cadaver

Człowieku jaki masz problem? Nie podobała Ci się jedynka, to dwójkę omiń szerokim łukiem i po sprawie. Nie wiem po co robić takie halo...

ocenił(a) film na 6
Cadaver

koleś ale ty robisz problem nie podobała ci sie jedynka to trudno dwójki nie musisz oglądać mi sie podobała i mam zamiar obetrzeć dwójkę ale muszę też sie zgodzić z Orzi że filmy a dokładnie kontynuacje są robione dla kasy jak tylko wytwórnie zobaczą że ludziom sie film podobał to obrazu robią dwie kolejne części ta było np. z Piraci z Karaibów najpierw puścili w kinie ludziom sie podobało potem w telewizji(3lata później) ludziom sie podobał to już prawie tego samego roku wypuścili 2 i w niecały rok później 3 to samo było z Matrixem, Shrekiem, Spidermanem itp. a co do Bugaskiego pocisku to film jest genialny i polecam

panCHUDY

a Harry Potter to juz wogóle zrobili juz ile i dalej robią

ocenił(a) film na 8
bSc

Tylko że gdyby HP był trylogią, to skończyłby się na 3 częściach, ale Rowling zaplanowała 7 części jeszcze zanim stała się znana, więc po prostu adaptują wszystko, zwłaszcza że to kasowy film.

panCHUDY

panCHUDY generalnie mało wiesz skoro twierdzisz ze te kontynuacje byly robione tylko i wylacznie bo zarobily, nie, nie dlatego, Matrix od poczatku powstania mial byc trylogia, Piraci z karaibow ma miec 6 czesci (zdziwieni?) i bylo to wiadomo juz jak 1 wyszla, a co do madagaskaru to zajebiscie ze bedzie 2 czesc bo film jest wesoly mily i przyjemny, a ze niektorzy musza sie czepiac i bajka musi byc na miare shreka czy epoki lodowcowej to juz ich sprawa

Cadaver

Jak już kilku poprzedników napisało: jeśli jedynka Ci się nie podobała i jesteś pewien że dwójka będzie równie zła a nawet gorsza to po prostu jej nie oglądaj ^^ bo jest wiele osób którym film się podobal i chętnie zobacza kontynuację więc nie pieprz o jakimś spalaniu taśm filmowych ^^
I jeszcze jedno- jak możesz oceniać ile w danym filmie było śmiesznych scen? Możesz jedynie stwierdzić które dla Ciebie były zabawne bo każdego śmieszy coś innego. No i ten tekst że piosenka była śmieszna ale jednak nie była śmieszna ^^ stwierdzasz że była śmieszna a zaraz potem że Ciebie nie śmieszyła. Wiele kontynuacji filmów (zwlaszcza tych animowanych) są gorsze od poprzedników ale mimo wszystko twórcy go zrobią bo wiedzą że gdy poprzednik zdobył uznanie i miał wysoką oglądalnośc to wiele ludzi pójdzie do kina na kontynuacje.

white_tiger_3

"Wiele kontynuacji filmów (zwlaszcza tych animowanych) są gorsze od poprzedników" Tylko do tego się przyczepię, bo o gustach się nie dyskutuje. Znajdź mi chociaż jedną kontynuację, robioną przez tą samą ekipę, która była lepsza od poprzedniczki.

Cadaver

tsssss... a mnie się osobiście podoba pierwsza część jest to jedna z najlepszych śmiesznych bajek są tu fajne śmieszne teksty

ocenił(a) film na 7
Czekoladova_Czekolada_

mi też sie podoba już nie mogę się doczekać 2 czesci.....:) fajny byl tekst- bileciki do kontroli

Cadaver

Napisze krótko: pieprzysz farmazony.Pozdro

ocenił(a) film na 7
butryk_2

(do Butryk)ten tekst to do mnie?

Jessie_3

hehe, nie - do twórcy tematu ;)

Jessie_3

a poza tym jak to możliwe by było jak ja pisałem to dzień wcześniej od Ciebie :P

ocenił(a) film na 7
butryk_2

ah... sorki nie zauważylam:)

ocenił(a) film na 7
butryk_2

rozkojarzona dzisiaj troche jestem

Jessie_3

heh nie ma sprawy, każdemu może się zdarzyć ;)

Cadaver

Łuuu... A ja bym chciał mieć anielskie skrzydła... ale to się nie stanie dlatego, że tego chcę. Człowieku. Nie ma sensu pisac takich bzdur, jak jest popyt to jest i podaż. Szkoły i tak pójdą na ten film, czy tego chcesz, czy nie. Możesz zabić Bena Stillera, ale to niewiele zmieni. Głupie produkcje tego typu powstawały i będą powstawać.

Cadaver

Jedynka wcale nie była taka znów najgorsza, ale moim zdaniem sequela mieć nie powinien . To jedna z takich historyjek , która powinna skończyć się wraz z filmem.

Cadaver

Pierwszy Madagaskar był świetny i basta. Swoją drogą piszesz, że piosenka była śmieszna ale cię nie śmieszyła... Bardzo ciekawe. Ja tam z niecierpliwością czekam na drugą część :) Z uśmiechem, panowie!

ocenił(a) film na 5
Mieloneq

Pierwszy madagaskar nie był świetny i basta... drugi ma być lepszy? nie sadze... mogliby zrobic serial o pingwinach, bo tylko oni sa w tym filmie zabawni, a reszta to nudne udawanie innych bajek... żal...

ocenił(a) film na 7
MegaTM

każdy ma własny gust, dlatego jest tyle rodzaji filmów. Jakby każdy film sie wszystkim podobał, to nie byłoby potrzeby ich recenzować:P
Jak pierwszy raz ogadałam Madagaskar w kinie prawie wogle mnie nie rozbawił i uważałam, tak jak Ty, że to kiepska produkcja, ale dopiero w domu, gdy oglądałam go drugi raz z rodziną, teksty stały się "śmieszniejsze" (jeśli to wogle mozliwe). Oczywiście są filmy, które bija na głowe Madagaskar, ale na 2 część na pewno sie wybiore, pozdro;)

Cadaver

film ma nie byc kręcony bo Tobie się nie podoba? Nie jesteś pępkiem świata i naszczęście jest masa innych osób które o tym decydują. Akurat Madagaskar, Shrek i Epoka Lodowcowa to najlepiej ocenianie filmy rysunkowe i to logiczne, że powstają ich kontynuacje (byle nie za dużo), czy Ci się to podoba czy nie.

ocenił(a) film na 3
Moniczkaa

Madagaskar, Shrek i Epoka Lodowcowa, jakby nie były oceniane NIE są filmami rysunkowymi!!!!!!!!!!!!!!!

realkriss

w sumie patrząc na produkcję, to poniekąd są... ale mówmy sobie, że to są filmy CG 3d :P

Sacronius

To, że Tobie 1cz. się nie podobała nie znaczy od razu, że innym też. Załóżmy że na Madagaskar poszło 680ludzi. Powiedzmy że 80%(544) film się spodobał. Reszta(136) tak jak TY uważa to za strate czasu,albo są obojętni. Kiedy wyjdzie 2 cz. założe się że ok 90% ludzi którym się film podobał (489) pójdzie na film kolejny raz. Do tego dołączą, nowi widzowie, a nawet Ci którym się film nie podobał, pójdą tylko z ciekawości. To znaczy: "Jeśli ty nie pójdziesz na film i kilkatysięcy innych osób, to i tak niczego nie zmieni, bo większość na niego pójdzie, a aktorzy i cała ekipa filmowa będą i tak zarabiać fortune"
Podsumowując: twoja wypowiedz na temat filmu to gów... w trawie które świata nie zmieni.

Cadaver

Jestem tu od niedawna, ale jedna rzecz mnie naprawdę razi i denerwuje. Właściwie 2.
Po 1 jakiś ktoś wypowiada się na temat danego filmu. W tym wypadku Madagaskar 2. Ok jego sprawa, może mu się nie podobać. Ale dlaczego wypowiada się tak pewnie, wręcz sędziowsko. Jakby mówił za wszystkich ludzi który cokolwiek oglądają. Coś Ty kurka wszystkie rozumy pozjadał? Wiesz wszystko najlepiej, i w dodatku od każdego wiesze lepiej co się mu podoba niż on sam... Phi... Masz swoje zdanie i tyle. Zachowaj je, ale nie staraj się wmówić że to jest jakiś aksjomat.

A 2 sprawa to nietolerancja. Często ludzie patrzą na profil jakiejś osoby i oceniają ją po jej ulubionych filmach... W nadziei znalezienia czegoś mniej ambitnego. Czego użyją do dyskredytacji tej osoby. No bo jak to tak. Kino to tylko poważne dające do myślenia produkcji... Nie ma w nim miejsca na coś "lekkiego". Co się ogląda tylko i wyłącznie dla najprostszej rozrywki i kupy śmiechu.

ocenił(a) film na 6
karol_azazel

Zgadzam się z przedmówcą. Mnie też denerwuje taki tok myślenia, jak w obu przypadkach, które wymieniłeś. Pozdrawiam!

Cadaver

Hey Cadäver. Najpierw naucz się poprawnie pisać a dopiero później wypowiadaj się . Zaśmiecasz sobą forum.

P.S. jesteś bardziej przykry niż ta bajka.

użytkownik usunięty
Cadaver

to bajka jest zajomiasta!!! nie gadaj żeby niepowstała bo inni czekają dawno na ten film a jak masz wąty to najlepiej się nie wypowiadaj ! :P

użytkownik usunięty
Cadaver

a jestem jaki ty nakręciłabyś film(hahaha)- najżałośniejszy na świecie
(jak KRÓLOWA MATKA nie chce żeby film był nakręcony trzeba jej słuchać :P(LOL))

Cadaver

Cóż, każdy ma swoje gusta - dla mnie Madagaskar był jedną z lepszych kreskówek ostatnich lat. Choć także boję się tej dwójki ;) to u mnie jest to spowodowane tym aby nie zepsuć tak fajnego filmu kiczowatą drugą częścią ;)

ocenił(a) film na 9
Cadaver

zgadzam się z wieloma tutaj osobami. Jeżeli uważasz, że ta część będzie słaba, to wcale nie musisz jej oglądać. Tylko, że nie powinieneś/aś oceniać filmu zanim powstał. Pierwsza część według mnie była bardzo fajna i zabawna, i bardzo oczekuję 2. To jest tylko moja opinia, ale posłuchaj sam siebie, "jedyne co bylo smieszne to piosenka (mnie osobiscie nie smieszyla)" no i odpuść sobie takie wypowiedzi, to moja rada.