Dawno nie wiedziałem filmu który ma tak wiele błędów logicznych, technicznych. Niestety zazwyczaj oglądam filmy do końca. A że jest tak nudny to postanowiłam wypisać co jest nie tak gdzieś do 45min
- Parac kamery w dżungli. Co to za przybliżenia?
- Wszystko co jest związane z pogotowiem. Akurat mam z tym styczność na co dzień. Naprawę nie mogli doradzić się jak to powinno wyglądać? Brak rękawiczek, uciskanie jedną ręką, masaż serca przytomnej osobie, branie osoby do kartki po wybuchu bez badania fizykalnego, RKO bez sprawdzania funkcji życiowych, odpuszczenie reanimacji 30s po wypadku itd.
- Wypadek ambulans i ciężarówka. Czy ta ciężarówka miała zamiar z całą szybkością wpaść do wody? Mogli darować sobie to ujęcie z powietrza.
- Wiemy że film jest na podstawie komiksów. Naprawę nw czy rok w którym akcja ma miejsce miała jakieś znaczenie fabularne. Ale skoro zdecydowali się na 2003r. mogli chociaż załatwić samochód z tego okresu. Ile tych scen na ulicy było? A na drogach samochody z 2014 i nowsze.
- Śmiechem z rozmowy w taxi. Z jakiegoś powodu latynoska zna się na biologi. Właśnie dlatego używa trudnych słów żeby to potwierdzić. Pewnie później się okaże że ma to jakieś znaczenie. Albo co gorsza nie ...
- Przejścia między ujęciami. Tu też się nie postarali. Jakieś dziwne to
- Właśnie w filmie jest moment że główna bohaterka szuka młodych w lesie. Mimo że one dosyć długo szły do baru, ona je znalazła bez problemu.
Dobrą jest jeszcze lepiej XD
Później bohaterka cofa się w czasie. Decyduje sie że pojedzie samochodem do baru. Ale hahah dociera tam później niż na nogach. Na szczęście zdążyła w ostatniej chwili.
Pewnie coś już pominąłem.
I teraz zastanawiam się czy kończyć już ten komentarz czy zostać do końca film. Szczerze bardziej się bawię pisząc to.
Ale już teraz wiem że wszystkie negatywne komentarze na były słuszne. I dobrze że to dzieło zostało zmieszane z błotem.