PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873}
7,5 46 tys. ocen
7,5 10 1 45993
8,1 54 krytyków
Magnolia
powrót do forum filmu Magnolia

Nie pierwszy raz dlugi film, jest montowany w dwoch wersjach. Stalo sie tak np z "Dawno temu w Ameryce". Czasem trudno jest wysiedziec tyle czasu. Wielki Alfred Hitchcock powiedzial kiedys: Film powinien trwac tyle, ile wytrzyma ludzki pecherz. ;)

ocenił(a) film na 9
Yoshimura

Dobre. Bardzo lubię Magnolię choć niewiem czy wytrzymałm bym w kinie popijając colę.

ocenił(a) film na 6
Antalix

A ja nigdy nic nie popijam w kinie :) Poprostu nie wyobrazam sobie, jak moglbym opuscic seans na kilka minut, wychodzac do ubikacji ;)

Yoshimura

ja tez nie ale raz musialem hehe:) ale nie gadajcie to wcale nei tak ultra dlugo, zapewne kazdy z was byl w kinie na LOTR return of the king. ten film trwal 210 minmut o ile sie nie myle. a magnolia trwa 190 czy cus wiecc luz!!!!

ocenił(a) film na 6
szczawik151

To jeszcze nic, "Dawno temu w Ameryce" trwa 227minut! Choc na stronce w FilmWeb podaja, nie wiedziec dlaczego 221min. Ale to i tak sporo.
A moze ktos zna jeszcze dluzszy film? :)
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Yoshimura

najdłuższy jaki znam to "1900 (novecento)" bertolucciego - 320 minut! poza tym pierwotna wersja filmu "dotyk zen" trwała 400 minut, ale całość skrócono do połowy tego czasu. a w ogóle to tu jest lista: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_longest_movies_in_history. [en.wikipedia.org/wiki/L...] rekordzista: "the burning of the red lotus temple" - 2220 minut! o______O

ocenił(a) film na 6
sturustufukurus

WOW! 2220 minut, to chyba kino wylacznie dla twardzieli ;)

ocenił(a) film na 6
Yoshimura

Chyba na żywo kręcili ten pożar Świątyni Czerwonego Lotosu - trochę podgaszali i znów go wzniecali :D.

Można by połączyć wszystkie odcinki 'Mody na sukces', albo lepiej - 'Days of our lives' (ponoć leci i leci) i na bank wyjdzie najdłuższy show w historii - potem maratony filmowe z nagrodami dla najwytrwalszych (rozmarzyłem się;).

ocenił(a) film na 6
Pr0t0n

Wszystkie odcinki "Mody na sukces" na raz? Hmm... Hyba nikt by nie przetrzymal takiego masochizmu ;]