PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=185752}

Malowany welon

The Painted Veil
2006
7,6 56 tys. ocen
7,6 10 1 55800
6,2 14 krytyków
Malowany welon
powrót do forum filmu Malowany welon

Sorki, ale nie mam zamiaru czekać do maja, żeby zobaczyć nowy film moich ulubionych aktorów. Ed Norton daje chyba najbardziej subtelny popis aktorski w swojej karierze. Znany z grania narwanych, wyrazistych postaci może rozczarować część swoich fanów, ale jak dla mnie miał przed sobą jeszcze trudniejsze zadanie niż przy graniu takich postaci, jak z filmów "American History X", "Hazardziści" czy "Primal Fear", bo najtrudniej zagrać szarego człowieczka, którego problemy są jak najbardziej przyziemne. Wypadł jak zwykle - genialnie.
Genialność tyczy się też gry Naomi Watts i bardzo się cieszę, że tych dwoje aktorów spotkało się razem na planie ,bo bez nich film nie byłby tym samym.
Film ,sam w sobie mile mnie zaskoczył - nie jest to nudna historyjka miłosna, ale głęboka opowieść o poszukiwaniu siebie i ukochanej osoby. Zwłaszcza piękny (ale nie ckliwy) jest koniec. Polecam!

ocenił(a) film na 9
killacam

No i taka wypowiedź mnie zadowala :). Już nie mogę się doczekać.

ocenił(a) film na 9
ziena

No widzę że film ciekawie sie zapowiada;p;p Zreszta czego sie spodziewac skoro gra w nim sam Edward Norton, on jest genialny!!
No coz trzeba poczekac do moja, ale i tak warto.;];]

ziena

Faktycznie film ma treść. A Ed Norton znany wg mnie przede wszystkim z "Fight Club" - teraz zupełnie inna rola i muszę powiedzieć, że świetnie zagrana. No i dobrze, że Kidman została zastąpiona przez Watts ;)

ocenił(a) film na 8
killacam

Witam. Film obejrzałem i też dołączam sie do wypowiedzi "killacam". Piekny film. Jak najbardziej polecam

ocenił(a) film na 8
killacam

Witam. Film obejrzałem i też dołączam sie do wypowiedzi "killacam". Piekny film. Jak najbardziej polecam

ocenił(a) film na 10
deathx

a ja zaraz będę oglądać i juz się nie mogę doczekać:)Edward to mój ulubiony aktor, już chyba wiem wszystko o tym filmie, jak przebiegał proces realizacji, obejrzałam masę wywiadów i relacji, więc jestem tym bardziej podekscytowana, że zaraz go włączę. Wasze opinie jeszcze bardziej nastawiają mnie pozytywnie, mam nadzieję że za kilka godzinek napiszę komentarz, który potwierdzi wasze odczucia.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Layla_5

Obejrzałam i brak mi słów. Już dawno tak się nie wzruszyłam na filmie. Piękne krajobrazy i cudowne zdjęcia. Gra aktorska na najwyższym poziomie. To jedna z najpiękniejszych historii o miłości, poszukiwaniu samego siebie i o poświeceniu dla dobra drugiego człowieka. O wybaczaniu i ponoszeniu konsekwencji własnych działań. Naprawdę jestem głęboko poruszona tym obrazem i stwierdzam obiektywnie, że Norton znowu mnie zadziwił i to w nim kocham. Polecam wszystkim gorąco ten film, naprawdę warto, Painted Veil dowodzi, że jeszcze robi się filmy tak fascynujące i tak dopracowane w szczegółach, iż widz nie ma czasu nawet ziewnąć. Więcej takich filmów
Pozdrawiam