Piękne zdjęcia, rewelacyjna gra Watts i Nortona, świetny scenariusz, który nawet chwilę nie pozwalał mi się nudzić. Pozycja obowiązkowa, wciągająca i trzymająca w napięciu do ostatnich chwil. Polecam
Film przepiękny. Przed chwilą skończyłam go oglądać. Niestety nie zaczęłam od początku. Ale pomimo tego uważam że film jest świetny. Choc myślałam, że Walter przeżyje i będą razem wychowywać ICH dziecko. No ale niestety. Na koniec aż się popłakałam:P
Polecam:)
piękny film, ale też smutny. Kiedy wreszcie odnaleźli w sobie miłość swojego życia on umiera z powodu ciężkiej choroby. 8/10
Zdjęcia to faktycznie atut tego filmu. Nawet jeśli komuś nie spodoba się fabuła (choć nie wiem czy to możliwe)to warto go obejżeć dla walorów estetycznych.
Prawda film jest doslownie ekstraklasa !! Powiem tak nigdy do takich gatunkow filmow nie bylem przekonany. Ale do czasu kiedy nie obejrzalem tego niesamowitego filmu !! Film jest naprawde świetny fabula piekna ,wzruszajace sceny i muzyka dobrana idealnie !! Mozna powiedziec ze dzieki temu filmowi zaczelem ogladac Melodramaty ,Romanse itp. Ostatni jaki ogladalem przed tym to ,,Titanic'' !! A to dlatego bo myslalem ze do tego filmu zaden niedorosnie do piet !! Ale mylilem sie fakt Titanic arcydzielo jakich malo 11 oskarow itp. Ale ,,Malowany Welon'' wcale gorszy nie jest !! Tak samo jak film ,,Pamietnik''(jak dla mnie film nr 1 i to bez 2 zdan) Tutaj widac ze nasze czasy potrafia robic piekne filmy i oby tak dalej.
racja piękny. muzyka podczas pogrzebu Walter'a po prostu mnie urzekła. zdjęcia rzeczywiście są atutem filmu. a moim zdaniem fabuła jest inna od większości filmów tego pokroju i to właśnie wciąga.
Horror Piter,
ja rowniez lubie tego typu filmy, choc prawde mowiac ogladalem go za sprawa tego ze gra w nim Norton ;)
zauwazylem ze czesto jak zobacze jakis film, spodoba mi sie gra ktoregos aktora to pozniej szukam innych filmow z jego udzialem (wloska robota, fight club, iluzjonista i tak trafilem na malowany welon).
nie byles do nich przekonany? jakos sie przyjelo ze romanse itp filmy sa dla kobiet i facet niczego ciekawego w nich nie znajdzie.
albo nie oglada ich bo to wstyd się wzruszyc? :)
film super, polecam wszytskim