Mamuśka

Stepmom
1998
7,4 20 tys. ocen
7,4 10 1 20408
6,2 6 krytyków
Mamuśka
powrót do forum filmu Mamuśka

Do obejrzenia tego filmu skłonił mnie fakt, że jedną z głównych ról odtwarza Susan Sarandon, której jestem absolutną fanką.
Co prawda jest to dość zabawna historyjka z genialnymi rolami dzieci (najbardziej ujęła mnie rola chłopca) jednak posiada ona bardzo znaczny wątek dramatyczny mianowicie śmiertelną chorobę matki dzieci, która z resztą w tym filmie ukazana jest jako ,,matka idealna'' oddana w pełni swoim dzieciom.
Zabawna historia dla całej rodziny ukazująca wiele problemów z jakimi muszą borykać się dzieci z rozbitych rodzin. Pomimo że film jest komedią to dawno na żadnym filmie nie wzruszyłam się tak jak na nim. Z całą pewnością mogę powiedzieć że jest to genialny film z cudowna piosenką przewodnia w której się zakochałam. Moja ocena tego filmu to oczywiście 10/10

ocenił(a) film na 6
maniola125

Komedio-dramat,powiedziałabym,z naciskiem na dramat-żadnego wątku komediowego tam nie widziałam.
Poza tym jeśli masz zamiar zdradzać zakończenie,to wpisz w temacie "spoiler" - niektórzy jeszcze nie widzieli.

ocenił(a) film na 10
SmallCrime

Pomimo tego, że nie zauważyłaś tam jak to określiłaś ,,wątku komediowego'' ten jednak w istocie tam wystąpił. Przeczytaj sobie informacje o filmie a zobaczysz, że wyraźnie jest tam napisane komedia obyczajowa. A za radę dziękuję na pewno skorzystam :)

ocenił(a) film na 6
maniola125

Wierz mi,nie muszę czytać informacji o filmie,oglądałam go min.10 razy.
A "komediowe" są tylko niektóre sytuacje,jak to w dramatach. Nie ma żadnego oddzielnego wątku,który można określić komediowym.

ocenił(a) film na 10
SmallCrime

Nie sądzę aby w każdym dramacie były komediowe sytuacje. Zakładając ten temat opierałam się przede wszystkim na własnych wrażeniach i mojej ocenie filmu, ale nie omieszkałam odwołać się do zdania specjalistów piszących profesjonalne recenzje do tego filmu, których zdaniem on w istocie był komedią. :)

SmallCrime

Wątku komediowego nie ma, ale część fabuły to dramat, a reszta to lekka komedia (familijna). ;)

ocenił(a) film na 7
maniola125

Oj kłamczuszka!!! Piszesz 10/10 , a dajesz 9/10 :)

Ja_pitole

Ocenę można zmienić nawet i następnego dnia. :)

ntx

To po co tu ją pisać? ;P

RafX

To fakt :)