PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=389597}

Martwa dziewczyna

Deadgirl
2008
4,4 10 tys. ocen
4,4 10 1 10365
6,0 6 krytyków
Martwa dziewczyna
powrót do forum filmu Martwa dziewczyna

1/10

ocenił(a) film na 1

wtf? film naprawde slaby, chyba ze ktos koniecznie chce usnac... i w ogole co to za idiotyczna fabula??

ocenił(a) film na 6
2deadsky0

dziwne bo ja jakos na tym filmie nie usnalem a wrecz przeciwnie.Jeden z lepszych teenagers-horror/thriller jakie ostatnio wyszly.

ocenił(a) film na 2
arielos

No dawno takiego shitu nie oglądałem....

Pomijam fakt, że film jest chory, bo to się często zdarza temu gatunkowi, ale logiki w nim za grosz nie ma, fabuły brak....a jeśli ktoś zacznie mi tu psychologizować, i pisać, że to jest film o wynaturzeniach i zezwierzęceniu człowieka(bo czytałem na imdb.com taka opinię) to parsknę smiechem.

ten film to po prostu śmieć...dałem 2/10 bo były momenty straszące

Tak mnie zastanawia, jak bardzo trzeba byc popier^&&^*ym, żeby gwałcić zwłoki?? SIC!!

adas_80

ale dlaczego ma nie byc?kazdy interpretuje film na swoj sposob. dla jednych film jest chory, dla drugich mowi o wynaturzeniach.

2deadsky0

potwierdzam, film to DNO. Szkoda czasuu... :P

ocenił(a) film na 7
2deadsky0

Nie rozumiem waszych ocen, może nie znam się na filmach ale ten film to kolejny dowód dla mnie, że horror (ogólnie film) nie musi być wysokobudżetowy żeby był dobry. Pomimo, że nie jestem fanatykiem horrorów oglądając większość obecnych produkcji schematycznych do bólu usypiam w połowie albo wyłączam bo szkoda mi czasu. W filmie podobało mi się: dziewoja - dobra charakteryzacja, parę scen naprawdę mnie przeraziło (szczególnie dobry był początek); następny ptk za miejsce akcji tzn psychiatryk, większość filmów zyskuje tym u mnie parę %; jadąc dalej nie do końca szablonowe zachowanie bohaterów (w innych horrorach [szczególnie nowszych] 3 "ofiary" najczęściej z bronią boją się tak typa że stoją jak piz**); dobra gra aktorów (jak na film tej klasy); pokazane jak przełamują pewne ograniczenia zachowania (moralne, prawne). Dopisywać do tego jakieś psychologiczne bzdury jest nie potrzebne bo film broni się sam. Dla mnie 8/10.
P.S. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem, ale to film o wampirze? :)
P.S.2 Ci co ocenili 1 albo podobnie podajcie tytuły nowych (2008/09) horrrorów, które uważacie za "wybitne"

ocenił(a) film na 2
Koziol_7

Niestety, nie jest proste znależć wybitne horrory z lat 2008/09 ponieważ takowych nie ma :(

Gatunek wybitnie upada na dno. Jest parę filmów, które zwróciły moją uwagę, ale do wybitności im daleko, choć na pewno są lepsze od tego szajsu

Moje typy
Lustra
Nieznajomi

i chyba to wszystko :) choć to nie powalające produkcje to jednak trochę mnie ujęły, dodałbym jeszcze mało znany Splinter ( http://www.filmweb.pl/f438286/Cier%C5%84,2008 ) dobry nie był,ale taki pocieszny :)

Jestem ciekaw jak wypadały remake'i z tego okresu czyli
The Eye
Piątek 13-tego
Nieodebrane połączenie
Kwarantanna
Widmo
Bal maturalny

Oryginały były b.dobre, więc może też coś ciekawego się tu znajdzie. Niestety nie potrafię się zmusić żeby obejrzeć chociaż jeden z nich ;0

Pozdrawiam fanów dobrego horroru

ocenił(a) film na 7
adas_80

Nie mówię, że ten jest wybitny bo nie jest :), ale różni sie od większości "szablonowych" produkcji, sam zauważasz smutną prawdę, że gatunek umiera :((. "Nieznajomi" w ocernie fana horrorów (nie mojej): "gów*o", więc nawet nie podchodze do tego "Lustra" obczaje ale nie spodziewam sie wiele :) Piątek oglądałem i muszę przyznać, że mi sie nie podobał (w przeciwieństwie do org), ale w końcu to remake, więc nie można sie spodziewać niczego "odkrywczego". Jeśli oceniasz film na podstawie budżetu to DG to "szajs", ale mi się podobał bo wychodzi poza szablon, poza tym pare niedomówień jak np to, że była wampirem (wg mojej interpretacji). Reasumując :) zamiast tracić czas na nowy Piątek czy Nieznajomych albo Unborn polecam DG (jeszcze raz mówie, że nie jestem fanem horrorów, ale pare filmów w życiu widziałem)

użytkownik usunięty
Koziol_7

Skoro nie jesteś fanem horrorów to ,jak możesz twierdzić , że gatunek horror umiera?
Nie widziałeś chyba szwedzkiego filmu o wampirach "Pozwól mi wejść", który był zresztą nagradzany, albo hiszpański "Rec".

ocenił(a) film na 2

Ja oglądałem "Pozwól mi wejść" ale nie powalił mnie. Bardziej to dramat niż horror. Film nie jest zły, ale nic poza tym.
Co do REC...hmm..dla mnie bomba, naprawdę świetny klimatyczny horror...

pozdro

ocenił(a) film na 7

Kurka fa to jest forum o DG, więc nie róbmy off topic`a :), film nie zasługuje napewno na "1", co do horrorów ogólnie zgadzam sie co do rec`a, że był dobry (dla mnie, mniej więcej na poziomie DG), pisze swoje subiektywne odczucia nt ww filmu, a horrory są coraz gorzsze, chociaż masz racje, że Hiszpańskie lub Skandynawskie kino "daje rade".

ocenił(a) film na 7
Koziol_7

Film mi się bardzo podobał - jest sprawnie nakręcony, nie ma dłużyzn. Pomysł chory, ale oryginalny. Niezłe zakończenie. Muzyka good. 7/10