PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=389597}

Martwa dziewczyna

Deadgirl
2008
4,4 10 tys. ocen
4,4 10 1 10365
6,0 6 krytyków
Martwa dziewczyna
powrót do forum filmu Martwa dziewczyna

Przeglądając stare tematy widziałem wpisy typu" Film Chory, beznadzieja, strata czasu" itp. a to wcale nie o to chodzi...
Tak samo jak nie chodzi o to skąd się wzięła tytułowa "Deadgirl"
Każdy się tu obchodzi nad typową fabularną otoczką Filmu, np, brak sensownej fabuły, ale tak naprawdę to jest nieważne...
Prawdziwym przesłaniem filmy jest to co potrafi uczynić młodzież, człowiek w sytuacji skrajnie niewyobrażalnej, do czego jest zdolny gdy ma przed sobą inną osobę zdaną wyłącznie na jego laskę, i jak potrafi zmienić się w potwora i wykorzystać daną okazje zamiast stać się zbawicielem.
Film przedstawia ludzkie zachowanie, co potrafi uczynić człowiek w sytuacji gdy nikt go nie obserwuje i ma świadomość tego ze jest tylko on i "ofiara"
A to czy jest to zombie czy nie nie ma znaczenia, ludzka moralność go napędza. I tylko jego czyny się liczą.

10/10

ocenił(a) film na 2
Stranger_Ghost

i naprawdę ten film przedstawia to przesłanie w tak doskonałej formie, że zasługuje na 10? really?

Mudshark

Tak :D

ocenił(a) film na 7
Mudshark

2/10 weź mnie nie rozśmieszaj-z miejsca bym Ci tu wymienił 100 gorszych horrorów. Yeah Really.

A przesadziliście obydwaj z tymi ocenami.

ocenił(a) film na 2
BEATAiDAMIAN

to poproszę o taką listę, to będę wiedział, na jakie tytuły nigdy nie marnować czasu.

ocenił(a) film na 7
Stranger_Ghost

10/10 dobrze że to nie forum motoryzacyjne bo byś wystawił 11/10 Skodzie Octavii

ocenił(a) film na 2
Stranger_Ghost

Ok, może i przedstawia ludzkie zachowanie w takich sytuacjach. Ale zakończenie filmu? Wręcz beznadziejne. Co miała znaczyć scena, kiedy to tytułowa "Martwa Dziewczyna" rzuca się na psa i go zagryza? Film zapowiadający się dosyć ciekawie okazał się żartem producentów.

ocenił(a) film na 7
marcelina_c

Właśnie zakończenie określiłbym jako oryginalne SPOILER jedyny zdawałoby się normalny koleś naśladuje tamtych, a może nawet i jest gorszy, bo tamci to robili z "zombiaczką", a on uwięził normalną dziewczynę. Ja bym się spodziewał, że oni będą ze sobą razem, po przejściu, ale szczęśliwi itd. Byłem zaskoczony.

ocenił(a) film na 2
guliver_filmweb

Miłość do dziewczyny-zombie? Uwięzienie drugiej dziewczyny, po to by się nią zaspakajać? Śmieszne.

ocenił(a) film na 6
marcelina_c

o czym wy do wuja dyskutujecie ? mówicie ze na końcu uwięziona dziewczyna jest normalna ? nie została przemieniona ?

użytkownik usunięty
Tetris101

Dziewczyna w której się kochał była zombie... została ugryziona, krwawiła i miała zombie oczy... Spaliście na filmie czy jak?

ocenił(a) film na 1
guliver_filmweb

ta dziewczyna zostala ugryziona i stala sie zombie tak jak tamta, ale nie rozumiem czemu on ja uwiezil!

ocenił(a) film na 6
okocimmala

jaja sobie robisz co miał ją wypuścić ?:D

użytkownik usunięty
okocimmala

Zresztą, przykro mu się zrobiło na to jak zareagowała na jego pomoc. Inaczej pewnie próbowałby jej pomóc, o czym sam przecież mówił. Jednak jej raniące słowa i oplucie twarzy, przeważyło na jego decyzji.

okocimmala

uwięził ją, bo kochał ją jako "człowieka"- i teraz miał swoja własną deadgirl

ocenił(a) film na 1
madziek_85

właśnie skoro ją kochał powinien ją wypuścić, ale i tak ten "horror" jest nie do rozkminienia.

ocenił(a) film na 1
Stranger_Ghost

kiepskie ujecia ratowane efektem rozmazania... tandeta straszna... nuda... nieczym nie zaskakuje... nawet przeslaniem...

ocenił(a) film na 8
Stranger_Ghost

rownież uważam, że film zasługuje na przynajmniej 8/10. Dobry klimat.

ocenił(a) film na 8
Stranger_Ghost

Potwierdzam - film dobry. Nie oczekuje od horroru skomplikowanej fabuły, mogą w nim być nawet krasnoludy. Ważne, by w filmie było napięcie, klimat, oczekiwanie i emocje. Ocena 4.8 to jakieś nieporozumienie...Można wybaczyć "głupawe momenty" temu filmowi.
OCENA: 8/10

rafusss

na imdb ma 5,8, i to jest według mnie ocena na jaką zasługuje.
Polacy nie zrozumieli:p

ocenił(a) film na 1
rafusss

skomplikowana fabuła od horroru nie,ale rażące błędy,beznadziejna gra aktorska i brak napięcia. NUDA,NUDA,NUDA.

2/10 to zbyt wiele,średnia filmu zdecydowanie wygórowana.

ocenił(a) film na 1
Stranger_Ghost

nie rozumiem skąd wzieło sie zombie w szpitalu psychiatrycznym.

ocenił(a) film na 10
okocimmala

Najprawdopodobniej jest to jakiś stary "Projekt" zza czasów jak szpital jeszcze działał, lub pierwszy pacjent tzw "zero" dla którego niebyli w stanie wynaleźć antidotum, wiec postanowili zapewne zostawić ja na pewną śmierć, która jak widać nie udałą się.
Ale to są tylko moje spekulacje.