Martwa strefa

The Dead Zone
1983
6,7 7,7 tys. ocen
6,7 10 1 7706
6,9 12 krytyków
Martwa strefa
powrót do forum filmu Martwa strefa

Bardziej jako odcinek czasu czy jako część mózgu bohatera?

TangoAndWaltz

W książce gdy Johnny nie mógł zobaczyć np. nazwy ulicy, mówił, że ta nazwa jest w "martwej strefie", więc chyba chodzi o część mózgu. Aczkolwiek dopiero zabieram się za oglądanie filmu i opinię o nim będę mogła napisać po seansie. :3

Pink_Phink

Taak, obrazy i wydarzenia których nie mógł dosięgnąć- twierdził, że nie sięga do martwej strefy.. ja właśnie przeczytałem książkę i biorę się za film jak tylko będę mógł.
Cieszę się także, że zacząłem od książki. Wątpię aby film był w stanie mnie.. eh wycisnąć łzy.

ocenił(a) film na 7
jazwiec36

To książka jest, aż tak dobra?

creep_

Nie czytam zbyt wielu książek generalnie, ale postanowiłem jakoś że zacznę.

Akurat padło na tę, i .. no poruszyła mnie na tyle mocno aby odpuścić sobie to na jakiś czas, bo zwyczajnie za bardzo no zżywać sie z nimi. Już niedlugo pewnie zasięgnę po coś kolejnego. S. Kinga oczywiscie

ocenił(a) film na 9
creep_

Jest niesamowita!

ocenił(a) film na 10
TangoAndWaltz

Ja się ostatnio zastanawiam, czy to nie jest piąty wymiar po prostu... wpiszcie sobie 'imagining the tenth dimension' (wideo krąży też z polskimi napisami).

TangoAndWaltz

Biorac pod uwage to co bylo w ksiazce..to tak jak ktos wspomnial byla to ta czesc mozgu johhnego ktora zostala niejako wylazona z calego procesu myslenia...

hummin9bird

Byc moze zle to ujelam xd