PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53556
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Martwe zło nie jest też filmem dla każdego. Z całą pewnością nie przypadnie on do gustu ludziom, którzy nie lubią filmów gdzie leje się mnóstwo krwi.Fani horroru będą czuli się w ogóle zawiedzeni.W porównaniu do kultowym i ponadczasowego Martwego zła jest bardziej rozbudowany i widać większy budżet.Muzyka jest zaletą filmu i doskonale komponuje się z całą resztą filmu.Podoba mnie się to że film jest bardzo brutalny ale zarazem ponury i ma wspaniały klimat.Jestem bardzo zadowolony że nowa wersja wyszła tak dobrze i dorównała filmu Ramiego.

ocenił(a) film na 9
Koneser_Kielce

Twórcy nie zrobili takiej samej wersji tylko dali pewne elementy które nie były nowe i o to chodzi bo po co robić remake który będzie identyczny jak stara wersja tylko z innymi aktorami. Oglądałem kilka razy te wersję i widać że dodanie większego mroku i krwi spowodowało że film jest taki jaki powinien być horror czyli ma wystraszyć widza a nie jak większości które się kręci w ostatnich latach brzydzić.

ocenił(a) film na 9
zegan333

Odświeżyłem go kilka dni do tyłu po obejrzeniu najnowszej części w kinie. Uważam że remake jest filmem zrobionym w myśl obecnych czasów jednak nie jest to bezszczelna kopia starej wersji ponieważ gdybyśmy oglądali dwa filmy jednocześnie to widać różnicę w scenach, dialogach, wyglądzie bohaterów.