PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53556
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Warto obejrzeć?

ocenił(a) film na 6

Czy lepiej pozostać przy pierwowzorze?

ocenił(a) film na 4
JoaHa88

Pierwowzór.

JoaHa88

Pierwowzór też nie jest jakiś wybitny, zwłaszcza po latach ciężko się to ogląda. Jednak remake jest po prostu tragicznie słaby.

ocenił(a) film na 8
marcin261287

Oj tak ;) W oryginale jest "najlepsze" to sikanie mlekiem przez demony xD

ocenił(a) film na 3
JoaHa88

Pierwowzór oglądałem bardzo dawno temu, ale w przeciwieństwie do nowej wersji dawał jakieś emocje. Natomiast remake jest tylko i wyłącznie festiwalem efektów specjalnych. A końcówka filmu jest wprost żenująca.

JoaHa88

Ja z kina wyszedłem zadowolony.. jest to film, który zostaje w pamięci i daje niezłego kopa. Więc ja go gorąco polecam. I nie ma co zwracać na negatywne komentarze tylko samemu ocenić.

ocenił(a) film na 6
SagaTM

A oglądałeś wcześniej pierwowzór?

JoaHa88

Oglądałem pierwowzór z 81 roku, to jest jeden z tych filmów, które zostawiają pientno za dzeciaka :) Nowe ED daje nam tą samą historie po paru modyfikacjach z nową szatą graficzna. W kinie oglądało się to znakomicie.

ocenił(a) film na 6
SagaTM

Czyli jak zwykle trzeba samemu zobaczyć by się przekonać :-)

JoaHa88

Bo, to jest najlepszy sposób :) PS - Jak będziesz po seansie to napisz jak wrażenia :P

ocenił(a) film na 6
SagaTM

Obejrzałam i mam mieszane uczucia. Film jest na całkiem przyjemnym amerykańskim poziomie. Bardziej obleśny niż straszny, demony według mnie wyglądają zabawnie. Duży plus za główną aktorkę (uwielbiam tą babeczkę :-) ) a scena z deszczem krwi powinna przejść do historii.
Jedno czego nie rozumiem to dlaczego ten wszechmocny demon nie potrafił poradzić sobie z wyjściem z tej lichej piwniczki?

JoaHa88

Myślę, że na to pytanie nawet Sam Raimi by Ci nie odpowiedział :P

ocenił(a) film na 10
JoaHa88

oryginał się zestarzał.Martwe zło 2013 świetne