6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 16736
5,0 5 krytyków
Masz na imię Justine
powrót do forum filmu Masz na imię Justine

Ten film to rewelacja, ciężką kwestię ukazano w całej jej okazałości w dobitny i bardzo dokładny sposób. Sama jestem dziewczyną i treść filmu niesamowicie mnie dotknęła... Zwłaszcza, że takie rzeczy dzieją się naprawdę...

Z jednej strony lubię filmy, które wymagają myślenia, z drugiej nie lubię się intelektualnie przemęczać w czasie oglądania, które ma być przecież swego rodzaju odpoczynkiem i rozrywką.

Z tego filmu wiele się dowiedziałam i nauczyłam (o samym problemie i o tym, ile jest w stanie znieść w życiu człowiek). Jest tu przedstawiony cały proces psychologiczny, po prostu wszystko...

Z niewielu filmów wyciągam wnioski, ale w tym przypadku dzieje się to samoczynnie.

Po obejrzeniu tego filmu aż żal tyłek ściska, że takie niesprawiedliwe i podłe czasem bywa życie... Trudno to wyrazić słowami, ale polecam szczerze każdemu, ode mnie 10/10 w swej kategorii.

Absolutne arcydzieło. Też daję 10/10. Po obejrzeniu tego filmu chce mi się płakać.

morelowa_panna

Nienawisc, bezsilnosc, strach...

dzieckorosemary

Genialny film, bardzo dobrze zagrana rola Justine... Daje do myślenia

Jestem pod wielkim wrażeniem !!! Film rewelacja a Ania zagrała fenomenalnie !!!

Porusza. I o to chodziło. Polecam kazdemu.

ocenił(a) film na 7

Film mówiąc prosto- ładny. Poruszający, wzruszający...
Czyli jak prawie każdy dramat:)
Temat ukazany standardowo, bez żadnych innowacji, miało się wrażenie, że już się to kiedyś widziało. Momentami podjeżdżało nudą...
Ode mnie 7/10

ocenił(a) film na 6
tekjow

Zgadzam się, ładnie zrobiony. Nie mam żadnych 'ale', niemniej jednak sporo robi się teraz takich filmów i nie jest to jakiś fenomen. Sceny w mieszkaniu trochę mi się dłużyły... choć rozumiem, że twórcy chcieli skupić się na psychologii bohaterki.

8/10

adonae

Wg mnie to świetny film. Trudny temat, ale ciekawie pokazany. Naprawdę świetna gra Ani Cieślak. Po tym filmie nie mogłam zasnąć, bo cały czas myślałam o tym, że przecież zdarzają się takie rzeczy...