PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659911}

Maszyna

The Machine
2013
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12759
6,6 5 krytyków
Maszyna
powrót do forum filmu Maszyna

ubawiłem się świetnie widząc te "efekty specjalne". Przyszłość, a oni jeżdżą jeszcze nissanem
qashqai. Za laboratorium robią kontenery z budowy umieszczone w jakimś hangarze.
Widać, że nie było kaski na wynajęcie prawdziwego studia filmowego. Już chociaż biuro szefa
mogło być prawdziwe, bo rzuca się w oczy zasłona oddzielającą go od reszty hali!

ocenił(a) film na 10
karmiacykolibry

Hmmm czyli uważasz, że obecnie nikt nie jeździ 10-20 letnimi autami ? To nie byłą jakaś super daleka przyszłość i panował kryzys ;)

LukC

Ja mam 20 letni samochód Maserati Quattroporte, rewelacyjna fura i pewnie z 10 lat tym jeszcze pojezde !

ocenił(a) film na 7
karmiacykolibry

Oni tam jeszcze jeżdżą Lexusem i Hondą, co Ty na to ?

Bokciu

18 letni Lanos. Właśnie jadę do przeglądu. Kto mnie przebije?

ocenił(a) film na 7
karmiacykolibry

Czyli wszystko się zgadza, w przyszłości będziesz jeździł Qashgaiem.

karmiacykolibry

Samochody to jest pikuś ale te ich laboratoria w kontenerach mają pewną niedoróbkę. Wystarczy porównać sceny pokazujące wnętrze ze scenami ukazującymi te "baraki budowlane" z zewnątrz. Coś się nie zgadza ? :) Wielkość się nie zgadza ! Tak na oko z 10x za małe z zewnątrz lub za duże z wewnątrz zależności który rozmiar oceniać jako prawdziwy :) Nie wiem jak Was ale mnie to w oczy kuło niemal tak samo jak Ava która podobno porozumiewa się z innymi cyborgami przez "bezpośredni przekaz myśli" ale jak przychodzi do szturmu to wydaje ładnie rączką polecenia gdzie inne cyborgi mają iść. Ruch rączki był taki fachowo-komandosowski więc zapewne scenarzysta chciał dodać "wojskowości" i przedobrzył bo zapomniał wcześniejszego scenariusza gdzie jest wyjaśniane jak oni się porozumiewają.

ocenił(a) film na 9
fenio_px

Kłuło to mnie w oczy twoje słowo kuło.

fenio_px

Timelord technology - they're bigger on the inside!

ocenił(a) film na 9
fenio_px

Gdybyś oglądał z uwagą, wiedziałbyś, że większość kompleksu znajduje się pod ziemią :)

ocenił(a) film na 9
karmiacykolibry

Czyli jeżdżenie Nissanem Qashqai, to efekt specjalny? Gdyby efekty specjalne były lepsze, to jeździliby powiedzmy Ferrari? Bardzo ciekawe, zarazem absolutnie unikatowe rozumienie pojęcia efektów specjalnych.