PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659911}

Maszyna

The Machine
2013
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12759
6,6 5 krytyków
Maszyna
powrót do forum filmu Maszyna

Ciężki do oceny. Sam film ogląda się przyjemnie, lecz widać niski budżet. Niestety efekty nie zachwycają, nawet podczas jazdy samochodem razi puszczony w tle obraz. Do tego dwa pomieszczenia na krzyż. Niedoróbki graficzne oraz ubogą scenografię, nieco kryto grą świateł. Dodam, że dość umiejętnie. Myśle, ze w Moon lepiej wykorzystano niski budżet. Aktorstwo również nie zachwyca i w sumie z roli wywiązał się Stephens oraz Hazeldine. Lotz jako robot całkiem dobrze sobie radziła, jako człowiek już mniej. Musi dopracować warsztat, bo gra identycznie jak w Arrow. Brakuje też bardziej rozbudowanych postaci, może ich historii. Niestety nie mogłem się wczuć, nic o nich nie wiedząc. Muzyka to już kwestia gustu, z jednej bardzo prosta, a z drugiej do filmu pasowała i wybór technicznej był wskazany. Koniec końców film niezły. Gdyby dobracowano więcej rzeczy, byłoby jeszcze lepiej. Mimo to film wart obejrzenia, nie bedzie to też strata czasu. Przy okazji, bardzo dobrze "sklejony" zwiastun. Czekam teraz na "The Prototype". Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ocenił(a) film na 9
jest_jak_jest

"efekty nie zachwycają" -heh
"Do tego dwa pomieszczenia na krzyż" -heh
" Niestety nie mogłem się wczuć, nic o nich nie wiedząc." -hmm
W filmie skupiono się głównie na dwóch postaciach - SI, która dopiero poznawała siebie i... doktora, który całą swoją karierę poświęcił badaniom, których motywacją była córka, więc w obu wypadkach podejrzewam nie było zbyt wiele więcej do powiedzenia, ALE tajemniczy sen, który ma nasz doktor, oraz rola Sori w społeczeństwie "implantowców" mogła być lepiej pokazana.

Co do dwóch pomieszczeń ... kojarzę film psychologiczny, w którym akcja toczyła się w jednym pomieszczeniu i jakoś nie przeszkadzało mi to myśleć o tym filmie przez ponad tydzień :)

ocenił(a) film na 6
Sajgoniarz

Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie każdy może wyrazić oraz ocenić film na podstawie własnych odczuć, a nie na podstawie np. Twoich. Tobie jakoś nie przeszkadzało, mi jakoś tak. Może za dużo już widziałem, by rzeczy wymienione przeze mnie, były po prostu ignorowane. Ty oceniłeś film na 9, ja na 6. Tak to już jest ;)
Pozdrawiam