PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659911}

Maszyna

The Machine
2013
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12759
6,6 5 krytyków
Maszyna
powrót do forum filmu Maszyna

Szczególnie model przyjemność, gdyby przyjąć model organizacyjny z Blade Runnera.

ocenił(a) film na 8
szaman_5

Za dużo by było moim zdaniem już tego typu modeli, i by się zaraz wszyscy czepiali, że tego już za dużo i kinie i w mandze etc. Ale fakt, chyba każdy chciałby mieć tego rodzaju model rekreacyjny, który przy orgazmie świeciłby w sposób, co Ava podczas tańca ;) Ale to tylko kwestia czasu, bo wiele wynalazków użytych w tym filmie jest w fazie testów, i tylko patrzeć jak w przeciągu dekady coś takiego będzie możliwe. Coraz więcej jest ekranów dotykowych, płaskich powierzchni rozwijanych na folii będącymi komputerami itd. Więc modele imitujące człowieka, wykonujące proste czynności (praca na produkcji, w sklepie na kasie czy androidy-prostytutki - które są coraz częstszym elementem w kinie s-f - czyli wymaganym przez widza / konsumenta - staną na wystawach sklepowych.) - Jednak jakie przyjęcie płci męskiej na świecie oraz kobiet (feministek; prostytutek; zwykłych kobiet itp.), jest kwestią, która już teraz budzi duże kontrowersję. Sądzę, że jednak jest to możliwe obiektywnym okiem patrząc. Chociaż tak na prawdę sam nie wiem, jak ja sam do tego tematu bym się odniósł, gdybym się zetknął z nim twarzą w twarz. - Pewnie jak każdy - najpierw bym to odrzucił jako niemoralne (jak palenie e-papierosów zamiast zwykłych, klasycznych, gangsterskich szlug), a potem zacząłbym nakłaniać sam siebie do odnajdywanie coraz większej ilości plusów, które już teraz pojawiają się w mojej głowie :) Jednak to temat na innego rodzaju forum, chwilę i sytuację.
Pozdrawiam :))
Samuel
Serwatyzm.blogspot.com