PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659911}

Maszyna

The Machine
2013
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12759
6,6 5 krytyków
Maszyna
powrót do forum filmu Maszyna

Dla mnie o wiele ciekawszy byl sam problem nakreslony w tej produkcji niz samo wykonanie, ktore
kojarzy mi sie z klimatem psy-trance w stylu dark chiilout. Kto zna gatunek ten wie co mam na mysli.
Czlowiek probuje od narodzin stworzenia osiagnac status niesmiertelnosci, pojawily sie mozliwosci
zeby to osiagnac ale na wlasna zgube lub wieczna szczesliwosc. Kiedy swiatem zawladna swiadome
maszyny jak na filmie, beda tak precyzyjne i niezawodne ze ich produkty beda mialy gwaracje
wiecznosci. Pomoga nam ludziom przejsc z doczesnej powloki w swiat virtualnej wiecznosci. Czyli
mozna powiedziec ze bedziemy w prawdziwym cyfrowym niebie do konca wszechswiata. Juz
niedlugo nowa nanotechnologia gdy tylko ruszy z kopyta a skala integracji bedzie rosnac wykladniczo
nic juz nie bedzie niemozliwe dla inteligentnych komputerow, bo to one przejma role inzynierow,
projektantow, i zwyklych pracownilow fizycznych. Tuz przed nasza fizyczna smiercia wgraja nasza
swiadomosc do serwera i tam bedziemy serfowac na nanochmurach bez ograniczen. Kwestia
czasu.