To myślałem, że będzie niezła szmira rodem z lat 90. Jeśli tak miałby wyglądać każdy film kina klasy
B to zostaję fanem takich filmów. Bardzo fajny klimat filmu, na polu scifi generalnie jest posucha, a ten
film pozytywnie się wyróżnia.
Polecam wszystkim, którzy nie oczekują od filmu sci fi, że będzie klasykiem z kanału Kino Polska.
Gdyby chociaż tak wyglądały filmy klasy 'a' polskie...
Dołączam się do przedmówców. Kino, które należy reklamować. Świetny klimat, przypominający ten z lat 80 minionego stulecia. Absolutna perełka w kategorii SF. Pozycja dla każdego, kto zada sobie minimum trudu, by choć na chwilę ponad efekty specjalne (i nierzadko przerost formy nad treścią), postawić prawdziwą magię kina. Oszczędność - na budżecie począwszy, a na dialogach skończywszy, jest w tym przypadku wielką zaletą "The Machine".
W latach 90 było określenie, które bardzo pasuje mi do podsumowania tego filmu... MIODNY !!!!!
Trafne uwagi, zgadzam się w 100%. Wystawiam 8 ...dałbym może 7 albo 7.5(szkoda ze się nie da ) ale ludzie zaniżają jego ocenę. Nie wiem jak można nazwać te dobre kino filmem klasy B . Polecam
Smutne jest to że dziś niewielu ludziom podchodzi prawdziwa tematyka sf, ba, dla większości z nich jest nawet za trudna do pojęcia (Jak byłem na Matrixie Reaktywcji, to pamiętam jak stało dwóch kumpli i jeden drugiemu tłumaczył o co chodzi w Matrixie i drugi nie mógł tego pojąć), a dla tej większości sf kończy się na Transformersach i przekazie.. no właśnie jest jakikolwiek? Podejrzewam że większość fanów "sf" usnęłaby po pół godziny Diuny.
Mam identyczne wrazenie po seansie .Fabula moze i nie jest zbyt wyszukana ale klimat /muzyka ala lowca androidow, rewelacja az ciarki po plecach przechodza :).Sterylna odsaczona z emocji przyszlosc gdzie czlowieczenstwo jest przejawem slabosci i nalezy je ukrywac .Mile zaskoczenie
A ja dałem dychę, bo 6.5 to o wiele za słabo na film o takim klimacie. DO OGLĄDANIA.
Ja się już nieraz na filmwebie nadziałem i film z oceną 7.5 był gorszy niż 5.9. Może nie jestem koneserem, ale oceny z imdb wydają mi się bardziej wiarygodne.