PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228229}

Matrix: Reanimacja

The Lektor: Resuscitation
2003
2,6 557  ocen
2,6 10 1 557
Matrix: Reanimacja
powrót do forum filmu Matrix: Reanimacja

Po obejrzeniu filmu mam wrażenie, że najlepszy jest w nim plakat. :]

Można się dowiedzieć, że film ten powstał po obejrzeniu drugiej części trylogii "Matrix" jako reakcja na kiepskiego lektora. Sęk w tym, że w samej krótkometrażówce tego nie widać.

Film zrobiony w domu, przez dwóch kolegów z niezmiernie tandetnymi, ale obecnymi efektami wizualnymi. Fabuła właściwie nieobecna, puenta banalna i sugerująca, że oto właśnie obejrzeliśmy jeden z najprymitywniejszych filmów - z tym mogę się zgodzić.

Plus za chęci, ale ocena niestety brutalna. Jakieś efekty, filtr i ściągnięta muzyczka filmu jeszcze nie czyni. Każdy od czegoś zaczyna, ale niekoniecznie trafia to potem do bazy filmowej. Bardziej wprawka, niż film krótkometrażowy - na YouTube'a, czy DailyMotion jak znalazł (niestety).
1/5

Khaosth

Co spowodowało, że dałeś aż 3?

ocenił(a) film na 2
BartSmith

Chyba tylko wiek kręcących i fakt próbowania efektów komputerowych. Na jedynkę i tak by u mnie nie mieli szans, bo na tą ocenę filmu (tudzież ludzi którzy byli w stanie coś takiego nakręcić) muszę całym sercem znienawidzić. A ten tu akurat kontrowersji żadnych nie wywołuje.

Khaosth

W ocenach właśnie nie należy kierować się emocjami, ale obiektywnością :) Dla mnie 1/10 za produkcję, a jak się coś podoba to mamy od tego serduszko jako "ulubione"..szkoda tylko, że nie mamy opcji "nie cierpię", bądź "znienawidzone" ^ ^ Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 2
LukeInside

Mamy "nie chcę obejrzeć" :)
Staram się być obiektywny, ale też chyba nie ma co się oszukiwać że w swej ocenie nie zawieramy odczuć. 10/10 w końcu ciężko przyznać filmowi, który nas nie rusza.
Pozdrawia! :)