Ja też najbardziej lubię tą część Matrixa. Oglądałem ostatnio całą trylogię, kino na wysokim poziomie. 9/10, 10/10 nie dam bo arcydziełem ten film nie jest. Pozdrawiam
Pod względem klimatu i fabuły odstaje od jedynki która jako jedyna częśc była przełomem i stała sie kultowa.
Jedynke matrixa smiało mozna dołaczyc do najwiekszych filmów science-fiction :
Odyseja kosmiczna 2001 1968
Solaris 1972
Stalker 1979
Obcy 1979
Łowca androidów 1982
Terminator 1984
Predator 1987
Terminator 2 1991
Ghost in the shell 1995
Matrix 1999
Donnie darko 2001
Equilibrium 2002
Moon 2009
zastanawiam się co Wam sie tak w tej części podobało? Jak dla mnie wyraźnie odstaje od pozostałych, a już szczególnie od jedynki. Mam wrażenie, że ta część była takim trochę zapychaczem. Ja się szczerze mówiąc trochę wynudziłam. To co było oryginalne i świeże w jedynce, w dwójce było już przewidywalne i nieciekawe. Fabuła też już nie była tak wciągająca. Niestety zawiodłam się.
rewolucje sadosc slabe. reaktywacja ma dobre sceny nawalanek lubu-dubu. no i poczatek jest zajebisty ten no..... sen neo. a rewolucje to taka kalka reaktywacji pod wzgldem poziomu i troche tresci. w ogole wachowiacy bracia zadnymi swietnymi rezyserami nie sa bo mieli farta ze im matix sie udal. to ze ktos siedzi na krzesle zpodpisem 'rezyser' wcale nie swiadczy o wiecie o czym...