Pierwsza część filmu oczywiście najlepsza druga hmmmm no cóż kiepściutko ale ujdzie walka na autostradzie i po uprowadzeniu klucznika kiedy Neo walczy ze sługusami "FRANCUZIKA" te sceny ratują film bynajmniej część drugą co ją pogrzebało ?? co najmniej dwie sceny między innymi scena z masażem serca Trinity Neo jest wybrańcem a nie doktorem z alpejskiej wioski co to kur..... dobra spokojnie nieważne zostawmy tę scenę ale sceny kiedy SUPERMAN ee znaczy NEO hmmm w sumie co za różnica ?? NEO A GDZIE TWOJE CZERWONE RAJSTOY ??? nie no polewka A co do trzeciej części spok nawet obleci ale głównie chodzi mi o to że w każdej częśći brakowało bardzo dużo szczegułów przykładowo część pierwsza Trinity ucieka na początku filmu po dachach skok z dachu do budynku na przeciw wpada w okno ląduje na plecach i ... no właśnie widzicie choćby małe zadrapanie na jej kombinezonie ??? na plecach ??
po takim skoku to pewnie miała by goły tyłek na wierzchu hehe ;) druga sprawa część druga Neo walczy z agentem Smisem albo z paroma setkami na placu tuż po rozmowie z Wyrocznią okłada ich z każej strony agenci dosłownie fruwają po podwórku ale żadnemu z nich nie spadną okulary z oczu hmmmm nawet nie pękną hmmm widocznie Neo był jeszcze zbyt słaby żeby tego dokonać no ale oczywiście w trzeciej części końcowa walka piekielne udeżenie Neo wchodzi na szczenkę Smisa i co się dzieje ku memu zdziwieniu okulary smisa uległy destrukcji NIE DO WIARY !!! KRZYKNOŁEM NO TERAZ WIEM ŻE NEO BYŁ WYBRAŃCEM A TY CO POWIESZ ????